Boek je vakantie met onze leestips!

12 juli 2021 gepost in Nieuws

Zon, zee, strand, bergen of gewoon lekker thuis? Met onze leestips beleef je, waar dan ook, een heerlijke vakantie.

Koop lokaal en steek jouw lokale boekhandelaar een hart onder de riem.

 

De doden voorbij van Jo Claes

In Leuven worden op enkele dagen tijd twee mannen in hun woning door een inbreker neergeslagen: een boekenverzamelaar met een zwaar boek, een kunsthandelaar met een bronzen kunstwerk. Beide mannen bezwijken aan hun verwonding; telkens verdwijnt er iets waardevols. Hoofdinspecteur Thomas Berg ontdekt dat er in de twee gevallen een verwijzing naar een plaatselijke, folkloristische figuur werd achtergelaten die niets met de overvallen lijkt te maken te hebben. Hij is ervan overtuigd dat de inbraken gelinkt zijn, maar zijn team denkt daar anders over. En dan valt een derde slachtoffer, iemand die Berg kent, waardoor hij persoonlijk bij de zaak wordt betrokken en het emotioneel erg moeilijk krijgt. Tot overmaat van ramp treffen Berg en zijn team opnieuw een soortgelijke, mysterieuze verwijzing bij het lijk aan.

 

Stemmen aan het front van Amie K. Runyan

December 1917. Terwijl Europa in brand staat, wordt in Philadelphia de 24-jarige Ruby Wagner geacht zich uitsluitend te richten op haar aankomende societyhuwelijk. Maar Ruby besluit zich aan te melden bij de verbindingsdienst van het Amerikaanse leger – de vrouwen die aan het front de telefoonlijnen bedienen. Als vrouwen in het leger worden zij en haar collega’s continu gekleineerd en onderschat, maar hun werk is van levensbelang. Als Ruby de hospik Andrew Carrigan leert kennen, bloeit er al snel meer op – maar dat dwingt Ruby tot een keuze tussen haar comfortabele oude leven, of een onzekere toekomst…

 

Het duel van Wiep Idzenga

Het duel van Wiep Idzenga vertelt over Mathieu van der Poel en Wout van Aert die al sinds hun tienerjaren duels uitvechten in de modder en de klei. Van der Poel – gezegend met de wielergenen van zijn beroemde vader en opa – verslaat ‘Woutje’ aanvankelijk meestal, maar met het verstrijken van de jaren wordt Van Aert groter en sterker en verschuift de balans. In het veldrijden verdelen de twee eerlijk zes wereldtitels. De Nederlander Van der Poel is de eerste die een grote prijs op de weg pakt als hij in 2019 op spectaculaire wijze de Amstel Gold Race wint. De Belg Van Aert wint vervolgens drie Touretappes en de Strade Bianche, en pakt met Milaan-San Remo zijn eerste monument. In het najaar van 2020 komt het in hun geliefde Ronde van Vlaanderen tot een ongelooflijke apotheose. Het verschil is drie banddiktes. En de twee totaal verschillende karakters – het zijn ook zeker geen vrienden – zijn nog lang niet klaar. In Het duel maakt Wiep Idzenga de voorlopige balans op van de epische strijd tussen deze twee legendes, die terug doet denken aan de dagen van Bartali en Coppi.

 

Dit leven is van jou van Tatiana de Rosnay

Dit leven is van jou van Tatiana de Rosnay is een ontroerende roman over de onverwachte vriendschap tussen een eenzame jongen en een oude, dakloze dame. Van de auteur van Haar naam was Sarah. De achttienjarige, introverte Martin Dujeu woont met zijn vader in het gegoede 15de arrondissement van Parijs. Zijn moeder is op jonge leeftijd overleden en met zijn vader heeft hij een slechte band. De enige twee liefdes in Martins leven zijn zijn hond en literatuur. Tot hij op een ochtend Célestine ontmoet, een dakloze dame die haar toevlucht heeft gezocht in een portiek in zijn straat. Wat begint als een ontmoeting vol vooroordelen, groeit uit tot een hechte vriendschap tussen twee mensen die ogenschijnlijk niets met elkaar gemeen hebben, maar een gedeelde passie ontdekken. De zware winter blijkt echter te veel voor Célestine en vanuit het ziekenhuis wil ze Martin nog één keer bedanken, op een wel heel bijzondere manier… Met Dit leven is van jou schreef Tatiana de Rosnay een ontroerende coming-of-ageroman over onverwachte vriendschap, waardevolle levenslessen en hoop voor de toekomst.

 

Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey

Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey gaat over de negenenzeventigjarige Missy Carmichael. Missy’s wereld is tegenwoordig heel klein. Ze heeft verdriet omdat ze nauwelijks nog contact heeft met haar familie. Haar huis is doodstil, op haar voetstappen, het geluid van de radio en het tikken van de klok na. Missy is een mopperkont geworden en ze weet dat ze haar eenzaamheid alleen maar aan zichzelf te danken heeft. Ze verdient ook niet beter, denkt ze, na wat ze gedaan heeft. Dan ontmoet ze in het park per toeval twee heel verschillende vrouwen en neemt haar leven een onverwachte wending. Er wacht een heel nieuw leven op Missy, maar dan moet ze wel moedig genoeg zijn om haar kansen te grijpen. Is ze met haar negenenzeventig jaar te oud voor een tweede kans? Een tweede kans voor Missy is een roman die doorspekt is met liefde, verlies en eenzaamheid, maar vooral met hoop. Het is een aangrijpend ‘coming of old age’-verhaal waarin gewone dagen bijzonder worden door de kracht van vriendschap, saamhorigheid en vergiffenis voor jezelf, op welke leeftijd dan ook. Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey is het hoopvolste debuut van 2021!

 

Terug naar overzicht