Het schaduwspel

Het schaduwspel van bestsellerauteur Simone van der Vlugt is een magistrale historische roman over Eva Ment en Jan Pieterszoon Coen, in de woelige tijd van de VOC.

Eva Ment, dochter van een Amsterdamse lakenkoopman, ontmoet Jan Pieterszoon Coen op een literaire bijeenkomst. Jan is een man van aanzien: vriend van prins Maurits en gouverneur-generaal van Batavia. Ze trouwen en reizen in het voorjaar van 1627 met hun pasgeboren dochtertje naar de Oost, waar ze als vorsten worden onthaald. Er volgt een periode van gewenning, en van grote tegenslagen. Na een aantal jaar reist Eva Ment gedesillusioneerd terug naar Amsterdam.

Simone van der Vlugt kan als geen ander een historisch verhaal tot leven wekken en Het schaduwspel biedt een levensechte inkijk in een periode uit de Nederlandse geschiedenis die meer dan ooit onderwerp van discussie is.

‘Van der Vlugt vervlecht op heel natuurlijke wijze historie en fantasie.’ – Noordhollands Dagblad

‘In Het schaduwspel figureert Coen als een man die kon liefhebben en die ook zelf werd bemind. En als een man die niet voor zijn lol oorlog voerde, maar die meende dat de handelsbelangen van de VOC dit vereisten. Als echtgenoot was Coen eerder afwezig, zowel fysiek als mentaal, dan hardvochtig. Aárdig is Coen nu ook weer niet in de beschrijving van Van der Vlugt, maar ze heeft in elk geval willen laten zien dat Coen meer was dan alleen “de slachter van Banda”.’ – de Volkskrant

‘Geschiedenis komt tot leven in de roman van Van der Vlugt. Realistisch beschrijft ze het leven van de Amsterdamse elite, de zware zeereis naar het Verre Oosten en de problemen bij Fort Batavia. […] Opnieuw een aangename, lezenswaardige “Van der Vlugt”.’ – Nederlands Dagblad

Uitgeverij Ambo/Anthos B.V.

Verschijningsdatum 12-07-2022
U houdt misschien ook van