Murat Isik wint Inktaap 2019 met ‘Wees onzichtbaar’

14 maart 2019 gepost in Nieuws

Murat Isik is de winnaar van de Inktaap 2019, de literaire prijs waarbij jongeren hun favoriete ‘volwassenenboek’ kiezen. Murat Isik lijkt de prijzen aan elkaar te rijgen. Zo rijfde hij vorig jaar met Wees Onzichtbaar ook al de Libris Literatuurprijs binnen. Op die manier was hij meteen genomineerd voor de Inktaap, waarbij 1100 jongeren kiezen uit de laureaten van de traditionele grote literaire trofeeën. De jury bestaat uit scholieren van 15 tot 19 jaar.

Schrijver Boekenweekessay
Van zaterdag 30 maart tot zondag 7 april viert Vlaanderen weer de Boekenweek. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten in de deelnemende boekhandels het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink bij aankoop van ten minste €12,50 aan literatuur. Ook kan je tijdens de Boekenweek het Boekenweekessay van Murat Isik kopen voor €3,75 euro.
Het Boekenweekessay Mijn moeders strijd beschrijft de onvermoede emancipatiestrijd van Isiks moeder Aynur: van haar geboortedorp Baltaş tot haar jaren in de Bijlmer, waar ze nog altijd woont en werkt. Mijn moeders strijd is een prachtig, ontroerend portret van Isiks moeder, zijn inspirator en grote voorbeeld.
Terug naar overzicht