Langverwachte roman van Jonas Jonasson verschijnt deze zomer!

27 maart 2018 gepost in Nieuws

Op 3 juli verschijnt bij Atlas Contact De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden, de nieuwe roman van bestsellerauteur Jonas Jonasson. Het boek is het vervolg op het succesvolle De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween uit 2011, waarvan in Vlaanderen en Nederland vierhonderdduizend exemplaren werden verkocht.

De 100-jarige Allan Karlsson en zijn kompaan Julius zijn, na hun omzwervingen in De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween, op Bali beland. Ze leiden daar een luxe, paradijselijk leven, maar goedbeschouwd vervelen ze zich. Een ballonvaart met voldoende flessen champagne voor de 101e verjaardag van Allan moet voor wat spanning zorgen. Door omstandigheden belanden Julius en Allan in zee en worden ze opgevist door een Noord-Koreaans militair schip. Dat dit schip verrijkt uranium vervoert voor Kim Jong-un weten de twee op dat moment nog niet. In no time vormen ze het middelpunt van een wereldwijde diplomatieke rel en krijgen ze te maken met onder anderen Angela Merkel en Donald Trump.

Jonas Jonasson (Växjö, 1961) werkte jarenlang als journalist en mediaconsultant, voor hij ging schrijven. Zijn debuutroman De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween werd in 45 talen vertaald en er werden wereldwijd 14 miljoen exemplaren van verkocht. Het boek werd in 2013 succesvol verfilmd.

Terug naar overzicht