Jemisin wint voor derde keer Hugo Award

22 augustus 2018 gepost in Nieuws

Het Vijfde Seizoen-auteur N.K. Jemisin wint voor de derde keer op rij een Hugo Award voor de beste roman van het jaar!

Voor het eerst in de geschiedenis van de Hugo Award heeft een auteur voor het derde opeenvolgende jaar de prijs voor de beste roman van het jaar ontvangen.

N.K. Jemisin won deze prijs afgelopen zondag met het derde deel van haar Gebroken Aarde-trilogie (The Stone Sky). Zij is daarmee de eerste auteur die de prijs voor alle drie delen van een en dezelfde trilogie heeft gewonnen. De Hugo Award is de grootste prijs die kan worden toegekend aan een fantasy- en/of sciencefictionroman. Eerder kregen J.K. Rowling en Michael Chabon deze prijs.

Het Vijfde Seizoen is het eerste deel van N.K. Jemisins prijswinnende trilogie de Gebroken Aarde, dat in juli 2018 bij Luitingh-Sijthoff verscheen. Een genredoorbrekende roman over klimaatverandering, rassenscheiding en onderdrukking in een wereld waarin meedogenloze natuurkrachten complete beschavingen wegvagen. In het boek volgen we drie vrouwen met een speciale gave. Deel twee en drie van de trilogie zullen beide in 2019 in het Nederlands verschijnen.

 

 Over de auteur:

N.K. Jemisin (1972) was in 2016 de eerste Afro-Amerikaanse auteur die een Hugo Award won voor de beste roman van het jaar met Het Vijfde Seizoen, deel  één van de Gebroken Aarde-trilogie. In 2017 won ze opnieuw de Hugo voor beste roman, dit keer voor het tweede deel van diezelfde trilogie, De Obeliskpoort (verschijnt april 2019). De gehele trilogie wordt uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Het Vijfde Seizoen wordt momenteel bewerkt voor tv.

Titelinformatie:

N.K. Jemisin – De Gebroken Aarde 1 – Het Vijfde Seizoen ligt nu in de winkel!

Paperback | 416 blz. | ISBN 978 90 245 8043 9 | € 24,99 | ook verkrijgbaar als e-book

Terug naar overzicht