Boek je vakantie met onze leestips!

12 juli 2022 gepost in Nieuws

Ver weg of lekker thuis? Met onze leestips beleef je, waar dan ook, een heerlijke vakantie.

Koop lokaal en steek jouw lokale boekhandelaar een hart onder de riem.

 

Geluksmomenten van Clare Chambers

London, 1957. Jean Swinney is 39 en schrijft – als enige vrouw – voor de plaatselijke krant. Haar wereldje is klein en benauwend: ze heeft nooit een relatie gehad en woont nog thuis bij haar ziekelijke moeder. Als Jean van de krant de opdracht krijgt om de bewering van ene Gretchen Tilbury te onderzoeken dat haar dochter Margaret het gevolg is van een onbevlekte ontvangenis, leidt dat tot een verrassende wending van haar leven. Want hoe meer ze zich verdiept in het leven van Gretchen en haar gezin, hoe meer hun levens met elkaar verweven raken. Jean raakt bevriend met Gretchen, en de jonge Margaret voelt bijna als een dochter. En hoewel ze het niet van plan was, wordt ze verliefd op Gretchens man Howard… Maar Howard is getrouwd, en met haar beste vriendin, de vriendin die ook het onderwerp is van het artikel dat ze moet schrijven, een artikel dat hun levens steeds meer begint te beheersen… En toch kan Jean deze kans op geluk niet loslaten. Maar wat is de prijs die ze zal moeten betalen?

 

Grote dromen van Sarah Lark

België, 1912. Vrouwen mogen niet studeren voor dierenarts, maar dat is het enige dat Nellie ooit gewild heeft. Daarom sluiten zij en haar jeugdvriend Philipp De Groot, die de dierenartspraktijk van haar vader zal overnemen, een verstandshuwelijk: Nellie kan zo aan de slag als ‘assistent’, en Philipp kan zich wijden aan zijn echte liefde: muziek.
Wanneer Philipp na de oorlog de kans krijgt om van muziek zijn beroep te maken, verdwijnt hij plotseling uit Nellies leven. Met haar collega Maria reist Nellie dan naar Duitsland, om een dierenartspraktijk op te zetten in Berlijn. Maar het verleden en de liefde halen haar snel in, en een nog verdere bestemming wacht…

 

De vlieger van Laetitia Colombani

In De vlieger van Laetitia Colombani wordt het lot van een jonge Franse vrouw voorgoed vervlochten met dat van een Indiaas meisje. Nadat haar leven een tragische wending heeft genomen besluit Léna, een jonge Franse vrouw, in retraite te gaan in India. Dagelijks zwemt ze in de Indische Oceaan en ziet ze op het strand een meisje vliegeren. Door ingrijpen van dat meisje wordt Léna gered als ze op een ochtend door de zee wordt meegesleurd. Als ze het meisje, Lalita, wil bedanken, komt ze erachter dat ze wordt uitgebuit in een restaurant. Ze is nooit naar school gegaan en verbergt zich achter een muur van stilte. Wat schuilt er achter haar zwijgen? Léna trekt zich Lalita’s lot aan. Ze probeert te ontraadselen wat er is gebeurd terwijl ze haar leert lezen en schrijven. Lalita blijkt een snelle leerling, en Léna zet alles op alles om haar te onderwijzen, ondanks de vele obstakels. Zo begint een bijzonder avontuur vol hoop en woede, wilskracht tegenover traditie, en komt Léna’s droom uit om kansen op levensveranderend onderwijs te bieden.

 

Liefde in tijden van haat van Florian Illies

Terwijl Jean-Paul Sartre cheesecake eet met Simone de Beauvoir in Kranzler-Eck in Berlijn, Henry Miller en Anaïs Nin wilde nachten beleven in Parijs en F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway gepassioneerde affaires in New York beginnen, zien Bertolt Brecht en Helene Weigel zich net als Thomas en Katia Mann genoodzaakt een veilige haven te zoeken. Dit alles gebeurt op het moment waarop de nationaalsocialisten de macht grijpen in Duitsland, boeken verbranden en het geweld tegen Joden begint. Florian Illies neemt ons mee naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen het politieke klimaat verkilde, bruisde het culturele leven: in Berlijn, Parijs, Ticino en aan de Rivièra zetten de grote namen van die tijd zich schrap tegen naderend onheil. Liefde in tijden van haat is opnieuw een opwindende reis naar het verleden die leest als een commentaar op ons chaotische heden.

 

Spoorloos van Mari Hannah

In deze beklemmende en niet weg te leggen topthriller gaat rechercheur Kate Daniels haar boekje ver te buiten in de zoektocht naar haar verdwenen geliefde. Wanneer trans-Atlantische vlucht 0113 van Londen naar New York ineens van de radar verdwijnt, snapt niemand wat er gebeurd is. Het bericht domineert elke nieuwsomroep en houdt de autoriteiten in zijn greep. De geliefde van rechercheur Kate Daniels bevindt zich in het vliegtuig, maar Kate wordt gedwongen zich afzijdig te houden van het onderzoek. Toch kan Kate het niet laten om uit te zoeken wat er is gebeurd in dat vliegtuig. Tijdens een spannende tocht die haar door het hele land en ver buiten haar jurisdictie voert, probeert Kate de waarheid te achterhalen. Al snel neemt het onderzoek wendingen die Kate zich niet had kunnen voorstellen. Maar niemand is veilig en zeer gevaarlijke mensen houden haar in de gaten…

Terug naar overzicht