Boek je vakantie met onze leestips!

09 augustus 2021 gepost in Nieuws

 

Ver weg of lekker thuis? Met onze leestips beleef je, waar dan ook, een heerlijke vakantie.

Koop lokaal en steek jouw lokale boekhandelaar een hart onder de riem.

 

Zuiderlichten van Nina George

‘Boeken zijn niet voor lafaards.’ Wanneer brocantehandelaar Francis Meurienne in 1968 een rijdende bibliotheek begint, stuit hij bij zijn Provençaalse streekgenoten aanvankelijk op achterdocht over literatuur in het algemeen. Zijn trouwe metgezel is Marie-Jeanne. Zij heeft een unieke gave: ze weet wie voor elkaar gemaakt zijn. Met behulp van Marie-Jeannes talent en de liefde voor boeken brengt het tweetal gedurende vele jaren de inwoners van de streek bij elkaar. Maar Marie-Jeanne twijfelt. Zal de liefde haar ooit weten te vinden?

 

Zoek de zon op van Jenny Colgan

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?

 

Spijt van jou van Colleen Hoover

Morgan, de hoofdpersoon in ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden? Colleen Hoover vertelt op indringende wijze uit zowel het perspectief van Morgan als Clara. ‘Spijt van jou’ is een prachtige roman over familie, eerste liefde, rouw en bedrog. Eerder verschenen al van Hoover ‘De waarheid’ en ‘Mijn belofte aan jou’.

 

Mimic van Daniel Cole

Hij moordt voor zijn kunst. Zij wordt zijn meesterwerk. Daniel Cole keert met Mimic terug naar de wereld van zijn Ragdoll-serie, met een zenuwslopend nieuw verhaal over een seriemoordenaar die ’s werelds grootste kunstwerken nabootst… met de lichamen van zijn slachtoffers. 1989. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht…

 

Ver van huis van Ellie Dean

Engeland, 1940. Verpleegster Polly Brown wordt overgeplaatst naar het ziekenhuis van Cliffehaven, waardoor ze bij haar man Jack kan zijn die in een militair hospitaal in de buurt ligt. Hun 5-jarige dochtertje Alice stuurt ze naar hun familie in Canada, waar het meisje veilig zal zijn, en zelf huurt ze een kamer in het Beach View House van Peggy Reilly. Maar dan krijgt Polly een telegram dat het schip waarmee Alice naar Canada zou varen tot zinken is gebracht door de nazi’s…

Terug naar overzicht