Boek je vakantie met onze leestips!
Zee, strand, bergen of gewoon lekker thuis? Met onze leestips beleef je, waar dan ook, een heerlijke vakantie.
Koop lokaal en steek jouw lokale boekhandelaar een hart onder de riem.
Hoe de doden spreken van Val McDermid
Als er op het landgoed van een oud klooster een lichaam wordt aangetroffen, blijkt al snel dat iemand die grond als zijn persoonlijke begraafplaats heeft gebruikt. Het klooster staat al jaren leeg, en sommige van de lijken zijn vele jaren oud – zou dit het werk kunnen zijn van meerdere, onafhankelijke moordenaars? Het onderzoek levert meer vragen dan antwoorden op. Sinds het desastreuze verloop van hun laatste zaak, moeten Tony Hill en Carol Jordan vanaf de zijkant toekijken. Beiden worstelen ze met hun eigen problemen. Ondertussen wacht iemand die er een gruwelijke modus operandi op na houdt rustig op een kans om toe te slaan…
Gevecht om de troon van Dan Jones
In de vijftiende eeuw streden drie families om de Engelse troon: de families Lancaster, York en Tudor. De strijd tussen de huizen Lancaster en York is de geschiedenis ingegaan als de Rozenoorlogen (1455-1485). Die eindigden toen Hendrik Tudor de macht greep en zich liet kronen als Hendrik VII. De Tudors kwamen aan de macht, ten koste van het huis York. De vijftiende-eeuwse burgeroorlogen waren de langste en bloedigste uit de Engelse geschiedenis. In relatief korte tijd ging de kroon maar liefst vijf maal over in andere handen. Dan Jones vertelt deze interessante geschiedenis op meeslepende wijze. ‘Gevecht om de troon’ is het zelfstandig te lezen vervolg op Jones’ ‘Vorsten van Albion’.
Het achtste boek van Alex Pavesi
Het achtste boek van Alex Pavesi, een klassiek misdaadverhaal met een moderne twist. Voor de lezers van De waarheid over de zaak Harry Quebert en De dood van Harriet Monckton.
Dertig jaar geleden schreef Grant McAllister zeven verhalen die samen de thriller The White Murders vormden. Sindsdien woont hij afgezonderd op een mediterraan eiland. Maar dan staat de jonge, ambitieuze redacteur Julia voor zijn deur. Zij zal de heruitgave van zijn boek verzorgen en wil Grant interviewen over het boek, maar stuit op een man die zijn verleden liever verbergt. Julia wijst Grant op dingen in de verhalen die niet kloppen. Dingen die lijken te verwijzen naar een echte moord, al dertig jaar onopgelost. Naarmate hun samenwerking voortduurt stapelen de inconsistenties zich op en wordt duidelijk dat Julia met een dubbele agenda naar het eiland is gekomen…
‘Wanneer las je voor het laatst een écht originele thriller? Dit is er zo één!’ – A.J. Finn
‘Ik kon Het achtste boek niet wegleggen en wilde serieus applaudisseren toen ik het uit had.’ – Alex North, bestsellerauteur van De Fluisterman en De schaduwvriend
‘Alex Pavesi kent het genre door en door. Een van de meest interessante misdaadromans van dit jaar.’ – The Sunday Times, Crime Book of the Month
‘Een van de meest vernieuwende detectiveromans van de laatste tijd.’ – The Washington Post
De bannelingen van Christina Baker Kline
De bannelingen is de nieuwe, onvergetelijke roman van Christina Baker Kline, de auteur van de #1 New York Times-bestseller De kindertrein. De bannelingen speelt zich af in het Engeland en Australië van de negentiende eeuw, toen Britse veroordeelden naar Australië werden verbannen. Londen, 1840. De jonge gouvernante Evangeline raakt ongehuwd zwanger en wordt valselijk beschuldigd van diefstal, waarna ze wordt veroordeeld tot ballingschap op Van Diemensland, een strafkolonie op een eiland bij Australië. Tijdens de overtocht raakt ze bevriend met de strijdvaardige Hazel en ze ontfermen zich over elkaar. Hazel is wereldwijs maar heeft een hart van goud, en ze raakt bevriend met Mathinna, een Aboriginalmeisje dat ‘geadopteerd’ is door de nieuwe gouverneur. De veelbewogen levens van deze drie krachtige vrouwen worden met elkaar verbonden in hun strijd voor vrijheid en een nieuw leven. Met De bannelingen schreef Christina Baker Kline een verbluffende roman over onverbrekelijke vriendschap en het loslaten van je verleden.
Twee weken weg van R.C. Sherriff
‘Twee weken weg’ van R.C. Sherriff is een gelukzalige herontdekking uit de jaren dertig over de jaarlijkse vakantie aan zee van een doorsnee Engels gezin – met haar alledaagse routines, gekoesterde rituelen en warme herkenbaarheid.
Al twintig jaar reist het gezin Stevens begin september vanuit hun Londense voorstad naar dezelfde vakantiebestemming: Bognor Regis, een badplaats ten zuidwesten van Londen.
De dagen versmelten, de gedachte aan het einde van de vakantie wordt resoluut verdrongen. De kinderen knopen kortstondige vriendschappen aan, de oudste dochter beleeft haar eerste zomerliefde. Ondertussen probeert de vader zich op te laden voor de sleur die hem de komende vijftig weken wacht, en doet de moeder braaf alsof ook zij geniet van hun jaarlijkse uitspatting.