‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld staat op de shortlist van de International Man Booker Prize 2020

09 juli 2020 gepost in Nieuws

De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld staat op de shortlist van de International Man Booker Prize 2020. De in januari 2018 in Nederland verschenen debuutroman van Marieke Lucas Rijneveld verschijnt in Engeland als The Discomfort of Evening  bij Faber& Faber en is vertaald door Michele Hutchison. De vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan 20 landen.

De prijs wordt ieder jaar toegekend aan een vertaalde roman die verschijnt in het Verenigd Koninkrijk of Ierland en wil daarmee het publiceren en lezen van kwaliteitsfictie van over de hele wereld in het Engels taalgebied stimuleren. Zowel romans als verhalenbundels komen voor de prijs in aanmerking.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) debuteerde In 2015 met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. Haar debuutroman De avond is ongemak verscheen in 2018 en in januari 2019 verscheen haar tweede poëziebundel Fantoommerrie. De avond is ongemak stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2019 en in juli 2019 ontving zij de ANV Debutantenprijs. Fantoommerrie genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2020 en bekroond met de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2020

Terug naar overzicht