Atlas Contact-auteurs slepen mooie nominaties in de wacht

04 juni 2018 gepost in Nieuws

foto van Uitgeverij Atlas Contact.

 

Atlas Contact-auteurs Hella de Jonge, Marieke Lucas Rijneveld en Aya Sabi staan op de shortlist van de Opzij Literatuurprijs 2018! En dit met respectievelijk Hartschade, De avond is ongemak en Verkruimeld land.

De Opzij Literatuurprijs is een prijs die jaarlijks in Nederland wordt uitgereikt. In aanmerking komen titels die bijdragen aan de bewustwording, emancipatie en ontplooiing van vrouwen.
Een overzicht van alle genomineerden vind je hier.

Wolf Hall

Ook in Groot-Brittannië gaat het goed met onze AC-auteurs. De Man Booker Prize, de meest prestigieuze literaire prijs in Groot-Brittannië, wordt vijftig. Dat wordt gevierd met een speciale prijs: de Golden Man Booker Prize. De jury koos uit de 51 laureaten die de prijs tot dusver behaalden, vijf genomineerden. Onder hen ook Wolf Hall van Hilary Mantel (winnaar in 2009), bij ons dus verschenen bij Uitgeverij Atlas Contact. De andere genomineerden zijn: ‘In a free state’ van V.S. Naipaul (1971), ‘Moon tiger’ van Penelope Lively (1987), ‘The English patient’ van Michael Ondaatje (1992) en ‘Lincoln in the bardo’ van George Saunders (2017).

De winnaar wordt bekendgemaakt op 8 juli.

Terug naar overzicht