Expo ‘Mazzel tov’ – Buren2018

Mechelen
19 februari t/m 31 augustus
gratis

Buren 2018 is een fototentoonstelling door fotograaf Dan Zollmann en auteur Margot Vanderstraeten. In de zoektocht naar een cover voor haar boek ‘Mazzel Tov’ stootte Margot Vanderstraeten op het werk van Dan Zollmann. De Belgische fotograaf volgde jarenlang met zijn camera het leven van de chassidische joden in zijn woonplaats Antwerpen. Hij maakte unieke beelden van de meestal onzichtbare leefwereld van zijn vrome stadsgenoten. Zo kreeg hij als enige fotograaf toegang tot de Shtetl – Jiddisch voor stadje in de stad.

Ruim vijftig kleurenfoto’s van Dan Zollmann – een documentaire in de ware zin van het woord – geven een integere, boeiende, soms humoristische inkijk in het dagelijks leven van chassidische joden in Antwerpen. De foto’s worden ondersteund door passages uit het succesvolle boek ‘Mazzel Tov’ van Margot Vanderstraeten. Het ene citaat uit haar document humain biedt uitleg of houdt de kijker en lezer een spiegel voor, het andere werpt vragen op of inspireert.

Buren 2018 verwijst naar de postcode waarbinnen de Antwerpse joodse wijk is gesitueerd. 2018 verwijst uiteraard ook naar nu. In Buren 2018 staan heden en toekomst centraal.

Je kan de tentoonstelling dagelijks (behalve op woensdag) gratis bezoeken tijdens de openingsuren van Kazerne Dossin in Mechelen.

Datum 19 februari t/m 31 augustus
Toegang
 gratis
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief