Colson Whitehead en Richard Powers in Passa Porta

Brussel
19 september 20.15u
vanaf €10

Passa Porta : Festival America

Colson Whitehead & Richard Powers

Twee belangrijke Amerikaanse stemmen

Elke twee jaar nodigt het Festival America de belangrijkste Noord-Amerikaanse auteurs uit voor een groot event in Vincennes (bij Parijs). Net als in 2016 biedt het festival ook nu een prelude in Brussel, met een buitengewoon interessante line-up van Amerikaanse auteurs: Richard Powers en Colson Whitehead.

Richard Powers

Richard Powers (1957) behoeft bij kenners van hedendaags Amerikaans proza allang geen inleiding meer. Sinds The Goldbug Variations (De dubbele helix van het verlangen, 1993), voltooid toen Powers nog in Nederland woonde, staat hij bekend als een meester van de encyclopedische roman. Wetenschap, techniek en virtual reality, maar ook liefde, muziek en Amerikaanse geschiedenis zijn de grote thema’s van zijn werk.

In september 2005 was Richard Powers op uitnodiging van Passa Porta in residentie in Brussel. Hij legde er de laatste hand aan zijn negende roman De echomaker, bekroond met de National Book Award. Met The Overstory, een nieuwe, ambitieuze roman die de levens van zijn personages verbindt met die van bomen, bewijst hij de uitspraak van Margaret Atwood: ‘Impossible for Richard Powers to write an uninteresting book’.

 

Colson Whitehead

Colson Whitehead, geboren in New York in 1969, brak in 2016 internationaal door met zijn zesde roman ‘De ondergrondse spoorweg’, waarmee hij de Pulitzer Prize en de National Book Award won in hetzelfde jaar, iets wat weinig auteurs hem voor deden.

Whitehead laat zien dat ook van bekende onderwerpen en voorspelbare gevoelens nog steeds prachtige, overrompelende literatuur te maken valt.’ – De Groene Amserdammer

Een prestigieuze literaire avond, in een organisatie van Francis Geffard (directeur van Festival America), Passa Porta en Flagey.

Datum 19 september
Tijd 20.15u
Toegang
 vanaf €10
Organisatoren Passa Porta
Adres Flagey
Heilig-Kruisplein
1050 Brussel
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief