Boekpresentatie: ‘De rechtvaardigen’ – Jan Brokken

Antwerpen
11 oktober 20u
Gratis

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekte de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans-Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden – vrijwel allen overleefden de oorlog.
Het verhaal van die Nederlandse consul, Jan Zwartendijk, is even verheffend als heldhaftig. In korte tijd schreef hij koortsachtig duizenden visa uit. Hij werd bij zijn actie geholpen door zijn Japanse collega in Kaunas en de Nederlandse ambassadeur in Riga. In 1997 kreeg hij postuum de Yad Vashem-eretitel ‘Rechtvaardige onder de Volkeren’. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

 

De boekpresentatie van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken vindt plaats op donderdag 11 oktober in Bibliotheek Permeke in Antwerpen.
Inschrijven kan via https://ttk.antwerpen.be/Tickets/Detail.aspx?language=NL&smallmenu=1&code=COC-PER-181011

Datum 11 oktober
Tijd 20u
Toegang
 Gratis
Adres Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief