Ann Van Sevenant over ‘Filosofie en fictie’

Gent
13 december 20u
Gratis

Jacques De Visscher treedt in gesprek met Ann Van Sevenant over haar jongste publicatie Filosofie en fictie. Denkbeelden in dialoog.

In Filosofie en fictie laat Ann Van Sevenant zien hoe denkbeelden en filosofie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Beide geven de mogelijkheid ons te verdiepen in onze eigen denkwijze en die van anderen. Toch werken ze op twee verschillende manieren. In een essay laat Van Sevenant de filosoof aan het woord, daarna volgen twee dialogen. De combinatie van beide maakt duidelijk dat denkbeelden en filosofie elkaar nodig hebben, elkaar versterken en uiteindelijk leiden tot een grotere denkwereld.

In de eerste dialoog ontvouwt zich een dubbelzinnige relatie tussen twee aartsvriendinnen. In de tweede dialoog primeert de stem van een onbestaande grootheid op de perikelen van twee hartsvrienden. Dankzij hun passie voor filosofische fictie herleven de hoofdpersonages. De duurzame vriendschapsliefde die ze elk op een eigen manier beleven is het onderliggend thema.

 

Na de lezing signeert Ann Van Sevenant graag haar boek en heffen we het glas Augustijn!

Toegang is gratis, inschrijven gewenst via deze link.

Datum 13 december
Tijd 20u
Toegang
 Gratis
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief