Boekenweek, met essay van Murat Isik

Vlaanderen
30 maart t/m 7 april
gratis
Van zaterdag 30 maart tot zondag 7 april 2019 viert Vlaanderen weer de Boekenweek. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten in de deelnemende boekhandels het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink bij aankoop van ten minste €12,50 aan literatuur. Ook kan je tijdens de Boekenweek het Boekenweekessay van Murat Isik kopen voor €3,75 euro.
Het Boekenweekessay Mijn moeders strijd beschrijft de onvermoede emancipatiestrijd van Murat Isiks moeder Aynur: van haar geboortedorp Baltaş tot haar jaren in de Bijlmer, waar ze nog altijd woont en werkt. Mijn moeders strijd is een prachtig, ontroerend portret van Isiks moeder, zijn inspirator en grote voorbeeld.

In 2012 debuteerde Murat Isik (1977) met de roman Verloren grond, die tot op heden veertien drukken beleefde. Hij won er de Bronzen Uil Publieksprijs mee en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Verloren grond werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. In 2017 verscheen zijn tweede roman Wees onzichtbaar. Hij won hiermee de Libris Literatuur Prijs 2018, de Boekhandelsprijs 2018 en was het Boek van het Jaar 2017 bij het NRC Handelsblad en Bol.com. Eveneens werd Wees onzichtbaar genomineerd voor de BNG Bank Literatuurprijs en de Halewijnprijs. Wees onzichtbaar beleefde tot op heden vijftien drukken.

  Bron: www.boekenweek.be

Datum 30 maart t/m 7 april
Toegang
 gratis
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief