Wondermond

Boye de Koning lijkt verzekerd van een gouden toekomst totdat zijn vader wordt opgepakt voor grootschalige beleggingsfraude. Samen met zijn moeder vlucht Boye van het mondaine Bloemendaal naar zijn oma in het vissersgehucht Wondermond in Friesland.

Wondermond gaat gebukt onder een eigen trauma. Een grote scheepsramp ruim honderd jaar geleden, heeft zich in de genen van de excentrieke dorpelingen gegrift. Vrouwen en dochters van verdronken vissers werden uitgebuit en kwamen in de prostitutie terecht. Zo ook de vrouwen in Boyes familie. Overleven en armoede zijn in Wondermond nog steeds aan de orde van de dag. Terwijl zijn moeder Reina van het ene slechtbetaalde baantje naar het andere hopt, gaat Boye in de visserij werken met slechts één doel; zo snel mogelijk wegkomen uit het gehucht. Alles verandert in Wondermond als het laatste schip van de vergane vloot wordt teruggevonden, dankzij Boye.

Anne-Gine Goemans etaleert haar talent als verhalenverteller door historische gebeurtenissen en hedendaagse thema’s moeiteloos met elkaar te verknopen.

‘Leerlingen verslinden de boeken van Goemans. Door de combinatie van waargebeurde elementen, humor en levendige dialogen zijn de boeken zijn voor jongeren. Zij leren van de geschiedenis, er valt wat te lachen en ze voelen zich begrepen doordat ze herkenning vinden in de sprekende personages. Kom maar door met het nieuwe boek Wondermond!’ – Sophie Beerman, docent Nederlands

Uitgeverij Ambo/Anthos B.V.

Verschijningsdatum 22-08-2024
U houdt misschien ook van