Woesten

dwarsligger 582
Deze indringende roman brengt ons naar de Vlaamse klei, waar de negentiende eeuw ten einde loopt. In het dorp Woesten treedt Elisabeth, dochter van de smid, in het huwelijk met de jonge arts Guillaume Duponselle. Maar er rust geen zegen op hun verbintenis. Als Elisabeth acht maanden later van een tweeling bevalt, blijkt de eerstgeborene een prachtige zoon, Valentijn. Het tweede kind is zo mismaakt dat Guillaume weigert hem een naam te geven. Toch blijft ‘Nameloos’ in leven, tegen alle verwachtingen in. Omdat zijn verschijning zijn vader en de dorpelingen doet huiveren, gaat het jongetje gesluierd door het leven.
We volgen in Woesten de gebeurtenissen rond de opgroeiende tweeling terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn intrede doet. Van Steenberge vertelt het broeierige verhaal achtereenvolgens vanuit Elisabeth, Guillaume, Valentijn en Nameloos. Voor al zijn personages pakt de toekomst anders uit dan verwacht. 
Woesten werd overladen met lovende recensies en werd bekroond met de Debuutprijs en de De Bronzen Uil jury- en publieksprijs.
‘Overweldigend, indringend, een boek om in één adem uit te lezen.’ – Standaard der Letteren
‘Van Steenberge blaast je van je sokken, die heeft geen inkt in de pen maar buskruit.’ – Boekhandelspanel DWDD

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 26-02-2019
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief