Wat kan mij gebeuren?

Voor sommigen komt dit bericht dubbel; sorry daarvoor. En ook sorry voor wat er komen gaat: Het partijtje gaat niet door, zaterdag! René is vanmiddag gevallen, heeft zijn bovenbeen gebroken en wordt morgen geopereerd. Een aantal dagen ligt hij dus in het ziekenhuis. Dat leek me niks, een partijtje zonder René, dus we moeten het uitstellen. Morgen weet ik meer. Het gaat zeker een keer door, maar niet zaterdag!
Zo begint het verhaal van Babs van den Bergh, vrouw van René Gude, filosoof en denker des vaderlands. Met een bericht aan vrienden. Zonder dat iemand het nog beseft, bevat het de eerste aankondiging van de botkanker waaraan Gude zeven jaar later zou overlijden. Het is vooral de argeloosheid van het bericht dat het huiveringwekkend maakt. Van den Bergh is blijven schrijven aan deze vrienden, gedurende barre maar vooral ook liefdevolle jaren. 
Op haar intensieve verslaggeving aan hun vaste vriendengroep is dit boek gebaseerd. Het is een reisverslag, een liefdesgeschiedenis en een verhaal over ziekte, zorg, verdriet en vriendschap. Van den Bergh schrijft heel persoonlijk maar toch met distantie; warm, helder, onverschrokken en gedetailleerd. En zoals voor de beste boeken over het zo universele onderwerp van liefde en dood geldt: met het eigen verhaal wordt ook dat van anderen verteld. In Wat kan mij gebeuren? Zullen velen dan ook iets van hun eigen leven en lot herkennen.

Uitgeverij Atlas-Contact

Verschijningsdatum 09-09-2016
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief