Vloeibare tijden

Baumans verontrustende inzichten over de ‘vloeibaarheid’ van het moderne leven hebben ons denken over de hedendaagse wereld ingrijpend veranderd. In dit boek gaat hij op zoek naar de bronnen van de endemische onzekerheid die vandaag de dag ons leven bepaalt. Daarmee biedt hij de lezer een zeer toegankelijke inleiding tot en samenvatting van zijn hoogst originele en visionaire concept van de ‘vloeibare moderniteit’.

Voor deze Nederlandse uitgave schreef de bekende Rotterdamse socioloog en Bauman-kenner Willem Schinkel een Woord vooraf.

Dit boek biedt een uiterst toegankelijke samenvatting en verheldering van Baumans baanbrekende analyse van de westerse maatschappelijk situatie aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

Zygmunt Bauman (1925), emeritus-hoogleraar in de sociologie aan de universiteiten van Leeds en Warschau, is een van de meest vooraanstaande en invloedrijkste sociale denkers ter wereld. Hij schreef o.m. ‘Modernity and the Holocaust’ (1989; Ned. vert. 1998), ‘Postmodernity and its Discontents’ (1997), ‘Liquid Modernity’ (2000) en ‘The Art of Life’ (2008).

Uitgeverij VBK Media

Verschijningsdatum 15-11-2010
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief