Tim – De officiële biografie van Avicii

Een ode aan Avicii: de muzikale held die veel te vroeg is gestorven.

Het is exact zes jaar geleden dat Avicii, de Zweedse top-dj Tim Bergling, overleed. Bergling werd 28 jaar en kampte jarenlang met gezondheids- en verslavingsproblemen. De muziek van Avicii houdt tot op de dag van vandaag nog stand. ‘Tim - De officiële biografie van Avicii’, waar al meer dan 15.000 exemplaren van zijn verkocht, is een ode aan zijn muziek en schetst ook een eerlijk beeld over zijn mentale problemen en de keerzijde van succes.

Tim Bergling was een zeer succesvolle dj en producer, maar ook een introverte jongen die moeilijk om kon gaan met zijn wereldwijde succes. Hij produceerde de ene wereldhit na de andere, maar hij kampte jarenlang met ernstige gezondheidsproblemen, veroorzaakt door overdadig alcoholgebruik en een verslaving aan zware pijnstillers. Dit beeld werd pijnlijk duidelijk in de veelbekeken documentaire Avicii: True Stories die in oktober 2017 op Netflix verscheen. Avicii maakte op 20 april 2018 een einde aan zijn leven.

Een levensverhaal dat niet alleen interessant is voor fans en muziekliefhebbers, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in mentale gezondheid.

“Spread positivity through my music, in message and enjoy success but not materialistic success." - Tim Bergling, 2018

Uitgeverij VBK Media

Verschijningsdatum 16-04-2024
U houdt misschien ook van