Space rats

‘I feel fine. How about you?’ – Yuri Gagarin tijdens zijn eerste ruimtevlucht
‘Space is hard.’ – Richard Branson
‘The conquest of space is worth dying for.’ – Gus Grissom

Dwayne Bryce, piloot met veel vlieguren maar ook veel borrels op zijn conto, krijgt de kans om de eerste commerciële ruimteshuttle van multimiljonair Sly Pollock door de dampkring te schieten. Slechte timing want na een kaping kampt Dwayne met vliegangst. Het wereldberoemde zangeresje Vicky Miller wil ook de rest van het heelal veroveren en in de shuttle met haar aap Chip een clip in space opnemen voor haar laatste song. En dan is er nog de ex-marinier Brody ‘Brokkenmaker’ Baldwin, die mee de ruimte in wil om met zijn zaad de mensheid te redden. Als het een en het ander misloopt, wordt het leven op aarde echter nog gevaarlijker dan in de ruimte. Gelukkig is er nog FBI-agente Jenny Jàmes, die undercover als reporter beetje bij beetje achter de waarheid komt en beseft
dat zeker Dwayne de man is die te veel weet en die niet alleen als een rat in de val zit, maar ook als een rat in een labo wordt getest.

Lof voor Scam Alarm, het vorige deel van Dhooges L.A.-reeks:

‘Bavo Dhooge mag zich een tevreden man noemen. Hij heeft met Scam Alarm zijn beste L.A.-thriller totnogtoe geschreven.’ ***** – Knack

Lof voor Styx, net verschenen in de VS:

‘A taut, atmospheric, and suspenseful crime story… Thankfully, the door appears to be open for a sequel. Run, don’t walk, to give this book to fans of Jo Nesbø and Robert Galbraith. Dhooge has won multiple crime-writing awards; it’s time for American readers to see why for themselves.’ – Library Journal (Starred Review)

Bavo Dhooge (1973) is de meest gelauwerde Vlaamse misdaadauteur. Hij won de Schaduwprijs, de Diamanten Kogel en de Hercule Poirotprijs. Zijn werk wordt vergeleken met Tarantino, The Sopranos, de Coen Brothers en Elmore Leonard en is nu ook verkrijgbaar in de VS.
Meer info: www.bavodhooge.be

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/space-rats

Uitgeverij Linkeroever Uitgevers NV

Verschijningsdatum 15-03-2016
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief