Schrijf begrijpelijk!

Schrijf begrijpelijk!

Meer dan de helft van de Nederlanders en Vlamingen heeft moeite om zakelijke teksten te begrijpen. De meeste zakelijke teksten zijn veel te moeilijk. Wist je dat het ook anders kan? Je kan je zakelijke tekst zo schrijven dat 95% van de lezers die begrijpt. Met de tips uit dit boek schrijf je je tekst op B1-niveau, in begrijpelijke taal dus. Dat is prettig voor al je lezers.

Er bestaan veel misverstanden over begrijpelijke taal. Bijvoorbeeld dat je in begrijpelijke taal geen sprankelende tekst kunt schrijven. Of dat je alleen korte zinnen mag gebruiken en dat de tekst hakkelend wordt. Als je dit boek hebt gelezen, weet je hoe het echt zit. Je hoeft dit boek niet van voor naar achter te lezen. Sla het open op een bladzijde die je aanspreekt, lees wat je leuk vindt. Je kunt tests doen en korte schrijfoefeningen. Dat helpt om wat je leest echt te gaan gebruiken.

• Praktische tips
• Woordenlijsten
• Tests en oefeningen
• Speelse vormgeving

De auteurs Simo Goddijn en Floor van Horen zijn directeur van BureauTaal. Dit bureau is gespecialiseerd in begrijpelijke taal en het gedrag van lezers. BureauTaal leert ieder jaar honderden schrijvers om begrijpelijk te schrijven - bij de overheid, bij zorginstellingen, banken, verzekeraars en andere bedrijven. Voor dit boek putten Simo en Floor uit 18 jaar ervaring.

Uitgeverij VBK Media

Verschijningsdatum 12-06-2024
U houdt misschien ook van