Oostelijk Duitsland

Vanuit Nederland en Vlaanderen prima bereikbare bestemmingen

Sinds de val van de Muur is het oostelijk deel van Duitsland helemaal opgebloeid. Onder de puinhopen van het ineengestorte communisme kwamen lang verborgen hoogtepunten uit de Europese cultuurgeschiedenis tevoorschijn.

In deze reisgids stapt Katharina Kunter in de voetsporen van Martin Luther, Johann Sebastian Bach en Johann Wolfgang von Goethe. De lezer komt te weten hoe de Matthäus Passion is ontstaan, waar Goethes Faust tot leven kwam en waar Luther zijn stellingen aan een kerkdeur spijkerde. Maar er is meer: ook in Dresden valt veel te ontdekken. De karakteristieke vakwerkstadjes, eeuwenoude kloosters en unieke kunstschatten zijn uitstekende bestemmingen voor het zomerseizoen, maar ook voor de winter, als de Duitse kerstcultuur volop bloeit.

* Veel praktische tips voor wandelingen en autotochten
* Ontdek de onvermoede historische, culturele en spirituele
hoogtepunten van Oost-Duitsland
* ‘Er staat veel meer in dan in de doorsnee reisgidsen.
Zeer informatieve, goed leesbare en ruim geïllustreerde
verhalende gids.’
– NBD BIBLION OVER BERLIJN. REISGIDS VOOR DE BEWUSTE BEZOEKER

Dr. Katharina Kunter
Dr. Katharina Kunter is historica en heeft meerdere boeken gepubliceerd over de politieke rol van religie na de Tweede Wereldoorlog. In Berlijn ontmoette ze haar Nederlandse echtgenoot, co-auteur van deze gids. Samen met hun dochtertje ondernemen ze nu ontdekkingstochten door Berlijn en doen daarbij keer op keer nieuwe ontdekkingen.

Uitgeverij VBK Media

Verschijningsdatum 22-06-2011
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief