Meisjes in blessuretijd

Trujillo werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs met De terugkeer van Lupe García, die de BNG Nieuwe Literatuur Prijs won. 
 In augustus 2014 stond Carolina Trujillo’s eerste verhaal in Hard gras. ‘We hopen in de toekomst nog meer te mogen publiceren van deze begaafde schrijfster,’ vermeldde het redactioneel. Het was het eerste van een zestal verhalen, waarin de vertelster ons deelgenoot maakt van haar jeugd in Uruguay en het leven in een Nederlandse refugio met moeder en zusje. Voetbal is nooit ver weg in deze verhalen over inburgering van een buitenstaander.
En passant legt Trujillo uit waarom Suárez simpelweg niet anders kan dan zijn tegenstander bijten (vanwege de genenpool) en ontkracht ze lang voor waar gehouden mythes. Dat Nederlanders nuchter zijn bijvoorbeeld, of dat Cruijff de uitdrukking en un momento dado aan de Spaanse taal zou hebben geschonken. Intussen belt ze met haar moeder, die vanuit het thuisland alles van commentaar voorziet. Meisjes in blessuretijd van Carolina Trujillo is méér dan een harde en komische bundel: het is een roman in verhalen.  

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 16-03-2017
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief