Markante vrouwen in de geneeskunst

Lange tijd konden vrouwen geen arts worden, omdat ze geen toegang hadden tot de universiteit. Sommigen werden heks, anderen verkleedden zich als man om dat beroep te kunnen uitoefenen. Pas eind 19de eeuw kwam daar bij ons verandering in. Isala van Diest en Aletta Jacobs werden toen de eerste vrouwelijke artsen, respectievelijk in België en Nederland. Baanbrekers, die er eindelijk in slaagden binnen te dringen in het mannenbastion van de geneeskunde.

Markante vrouwen in de geneeskunst vertelt het verhaal van een tachtigtal opmerkelijke vrouwen die een spoor hebben getrokken in de geschiedenis van de geneeskunst en -kunde. Dankzij hen vinden wij vrouwelijke artsen normaal. De vrouwelijke winnaars van de Nobelprijs geneeskunde en topvrouwen als Christine Van Broeckhoven tonen dat er vandaag veel veranderd is en dat de vrouwelijke arts, de verpleegster en de vroedvrouw eindelijk de erkenning krijgen waar ze recht op hebben.

Michel Deruyttere portretteert krachtige, inventieve vrouwen die op de barricades hebben gestaan om hun levensdroom -‘hun medemens verzorgen’ – waar te maken, niet alleen thuis, maar in de hele samenleving.

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/markante-vrouwen-in-de-geneeskunst

Uitgeverij Linkeroever Uitgevers NV

Verschijningsdatum 09-10-2014
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief