Kijken naar voetbal

Originele analyses, verrassende observaties en anekdotes zoals alleen Ruud Gullit ze kan vertellen zorgen ervoor dat je na het lezen van Kijken naar voetbal voorgoed anders voor de televisie zit.

Ruud Gullit beschrijft hoe zijn tactisch inzicht als speler groeide met iedere stap die hij in zijn imposante carrière maakte. In elk team werd hij op een andere positie neergezet (van laatste man tot rechtshalf, tot spits), waardoor hij zich steeds aan nieuwe situaties moest aanpassen.

Tegenwoordig ziet hij als analist honderden wedstrijden per jaar. In zijn boek vertelt hij voor het eerst op welke manier hij een wedstrijd “leest”, wat de zwakke plek is van elk team en waarom balbezit niet altijd tot doelpunten (en dus tot winst) leidt.

Ruud Gullit is een van Nederlands beste voetballers ooit. Als speler bij o.a. Feyenoord, PSV en AC Milan werd hij diverse malen landskampioen. In 1988 was hij aanvoerder van het Nederlands kampioenselftal. Met AC Milan won hij daarna twee keer de Europa Cup I en kreeg hij de prestigieuze Ballon d’Or. Tegenwoordig werkt hij als voetbalanalist bij SBS6 en de BBC.

De pers over Kijken naar voetbal:
‘Gullit deelt een rake klap uit.’ – Trouw

‘Een aanrader voor enthousiaste (jeugd)trainers die echt iets willen opsteken over de aard van het voetbal.’ – Bert Tielemans

‘Zorgvuldig en goedgeschreven.’ – Friesch Dagblad

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 28-09-2017
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief