Intermezzo

Intermezzo is het verhaal van twee broers, Peter en Ivan Koubek, die proberen om te gaan met de dood van hun vader.

Peter, begin dertig, is een linkse advocaat in Dublin. Hij worstelt met zijn steeds chaotischer wordende privéleven. Ivan, tien jaar jonger, is een bedachtzame schaak-speler en, in zijn opinie, het tegenovergestelde van zijn charismatische broer.

Tijdens een schaakevenement in een kleine stad ontmoet Ivan de zesendertigjarige Margaret, die haar recente echtscheiding probeert te verwerken. Ze vinden elkaar in hun eenzaamheid en er ontstaat een band, maar de kans om betrapt te worden hangt als een schaduw boven hen.

In de tussentijd lukt het Peter maar niet om zijn relaties op orde te krijgen – met zijn eerste liefde Sylvia en met Naomi, een student. Hoe meer hij probeert zijn gevoelens onder controle te krijgen, hoe meer zijn leven uit de bocht vliegt.

Beide broers zoeken troost bij vrouwen; een onderbreking van hun rouw, schuldgevoel en wanhoop. Maar het liefhebben van anderen is moeilijker dan het in eerste instantie lijkt. Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

‘Rooney schrijft haarscherp over de talrijke onzekerheden, vragen, problemen en trauma’s waar dertigers mee worstelen.’ – Het Nieuwsblad

'Een jong supertalent dat iedereen omverblaast.' - VPRO Gids

'Rooney schittert in de dialogen maar meer nog in wat ongezegd blijft.' - Trouw

Uitgeverij Ambo/Anthos B.V.

Verschijningsdatum 24-09-2024
U houdt misschien ook van