Het laatste uur

Wanneer de pest in 1348 Engeland bereikt, begrijpt niemand waarom er in zo’n korte tijd zo veel doden vallen. De inwoners denken dat de ziekte een straf van God is, een afstraffing voor ongelovigheid. Onafwendbaar neemt de angst het dorp in zijn greep. Er is één vrouw die zich hier niet bij neerlegt: de intelligente, geletterde lady Anne. Als haar man sir Richard na een reis terugkomt in zijn dorp Develish, blijkt ook hij met de pest besmet te zijn. Lady Anne neemt het heft in eigen handen: de zieken moeten buiten blijven, de gezonde mensen beschermt ze in haar huis. Tot ieders verbazing behandelt lady Anne ze als gelijken. Met het buitensluiten van haar man maakt lady Anne vijanden, maar ze houdt vol, ook als de spanningen door voortdurende onwetendheid over de wereld daarbuiten hoog oplopen. Hoelang kan lady Anne haar mensen nog beschermen? 
Minette Walters (1949) verkocht wereldwijd vijfentwintig miljoen boeken. Na een schrijfpauze van tien jaar keerde ze terug met Het laatste uur. 
‘Wie een spannend verhaal wil lezen over wrede heren en arme slaven, intriges, jaloezie en mededogen, kan hier zijn hart ophalen.’ – Nederlands Dagblad

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 04-07-2019
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief