Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann

Carmen Romero Dorr schreef met Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann een roman vol emotie en familiegeheimen, over de zoektocht naar de waarheid. Het laatste geschenk van Paulina Hoffmann is het verhaal van een moedige vrouw die haar eigen toekomst vormgaf, voor de lezers van Tatiana de Rosnay en Isabel Allende. 
Berlijn, 2016. Alicia heeft altijd een goede band gehad met haar grootmoeder Paulina Hoffmann. Wanneer ze overlijdt, erft Alicia een appartement in Berlijn dat Paulina in het geheim heeft gekocht. Paulina woonde daar als jong kind, toen de nazi’s er de dienst uitmaakten. Haar beste vriendinnetje was joods, maar hun vriendschap werd al snel verboden door de ouders. De verschrikkingen nemen vanaf dat moment alleen maar toe, en de rest van Paulina’s leven wordt hierdoor getekend. Alicia besluit naar Berlijn af te reizen; misschien dat Paulina een boodschap voor haar heeft achtergelaten. Want waarom heeft juist zij het appartement geërfd? 
 Carmen Romero Dorr (1981) is Spaans. Haar grootouders verhuisden vanuit Duitsland naar Spanje tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor haar debuut liet ze zich gedeeltelijk inspireren door de familieverhalen die ze hoorde toen ze een kind was.

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 21-02-2019
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief