Het kaartenhuis

‘Dé hit uit de VS over jaloezie en het occulte in de renaissance. Een heerlijke roman over nietsontziende ambitie met als setting een museum in New York.’ – The Guardian

Het kaartenhuis limited edition is prachtig uitgevoerd in een luxe limited edition; gebonden met blauw op snee en gekleurde schutbladen.

Ann Stilwell heeft hoge verwachtingen voor de zomer: ze denkt een felbegeerde stageplek bij het Metropolitan Museum of Art in New York te hebben bemachtigd. Maar de werkelijkheid blijkt anders: de enige plek die beschikbaar is, is bij een dependance van het museum, ergens aan de noordkant van New York. Het gaat om The Cloisters, een museum vol middeleeuwse kunstwerken en met een indrukwekkende tuin. Ze gaat er aan de slag en wordt er langzaamaan opgenomen in de groep. Curator Patrick Roland, die geobsedeerd is door de geschiedenis van waarzeggerij, intrigeert haar mateloos en ze raakt in de ban van medestudent Rachel. Wanneer Ann een verborgen set tarotkaarten ontdekt, ontpopt Rachel zich echter als iemand die niets- en niemand ontziend haar ambities voor haar toekomst probeert waar te maken.

'Sfeervol en mysterieus.' - Margriet

‘Een sfeervolle roman, een prachtdebuut.’ – Publishers Weekly

‘Voor fans van De getalenteerde meneer Ripley en De verborgen geschiedenis.’ – Today

Uitgeverij Ambo/Anthos B.V.

Verschijningsdatum 28-06-2023
U houdt misschien ook van