Het feest der onbeduidendheid

Het feest der onbeduidendheid is de nieuwe roman van Milan Kundera, die veel werken op zijn naam heeft staan waaronder De ondraaglijke lichtheid van het bestaan. De vrienden Alain, Ramon en Charles zijn op zoek naar het eindeloos goede humeur dat volgens de ernstige filosoof Hegel onontbeerlijk is voor de ware humor. Intussen denkt Alain over de navel als erotisch middelpunt van het lichaam, ontvlucht Ramon de lange rij bezoekers voor de engelen van Chagall, wil Charles een toneelstuk voor het marionettentheater schrijven en volhardt de voormalige acteur Caliban in zijn nep-Pakistaans waarmee hij niemand nog langer imponeert, behalve een Portugese dienstmeid.
 Wat als we een grap niet als grap herkennen? Het feest der onbeduidendheid, de vierde Franse roman van Milan Kundera, zou gelezen kunnen worden als een bespiegeling over die vraag. Het is een meesterlijke roman van een gevierd auteur en een magistraal stilist.
Ter ere van de negentigste verjaardag van de auteur zijn laatste boek in een mooie luxe editie. 
★★★★★ ‘Dit boek, met op bijna elke pagina een grap, nodigt uit tot herlezen en blijft je verbazen.’ – de Volkskrant
★★★★★ ‘Op weergaloze wijze laat de Tsjechisch-Franse schrijver Milan Kundera ons in Het feest der onbeduidendheid zien hoe je het beste kunt leven: lachen zonder te weten waarom.’ – NRC Handelsblad 
‘Kort, maar duizelingwekkend, grappig en geweldig.’ – Stentor 

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 16-04-2019
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief