Gesprekken met vrienden

Gesprekken met vrienden van Sally Rooney is een moderne roman over de liefde en vriendschap in de 21ste eeuw. Rooney schrijft in een heldere stijl en met onderkoelde humor. Gesprekken met vrienden is Rooneys debuutroman, die door The Guardian als een van de belangrijkste debuten van 2017 is uitgeroepen. Een meesterwerk. 
‘Een schrijver om in de gaten te houden.’ – The Sunday Times
‘Een verbluffend debuut.’ – The Bookseller
Uitstekend gezelschap in bed. Gesprekken met vrienden is één van de helderste debuten van het jaar. – Frederick Vandromme in Humo
Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.
Rooney wordt gezien als de nieuwe Bret Easton Ellis, J.D. Salinger en Sylvia Plath.

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 31-10-2017
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief