Eigen volk

Eigen volk van Kemal Rijken is een opzienbarende reconstructie van het oprukkende Europese populisme. Dit grensoverschrijdende overzichtswerk is een must read in aanloop naar de Europese Verkiezingen in 2019. Niet zo lang geleden werd de rechts-nationalistische beweging in Europa met de nek aangekeken. Politici van dit signatuur waren ‘fout’ en hadden een kleine achterban. Maar door de voortdurende turbulentie in Europa grepen politici als Geert Wilders, Marine Le Pen en Matteo Salvini hun kans.
 Hoe kan het dat de kleine, obscure partijtjes van toen nu zo groot en haast salonfähig zijn? Kemal Rijken trok voor Eigen volk Europa in om op die vraag een antwoord te vinden. Daarvoor sprak hij onder meer met Jean-Marie Le Pen, Alexander Gauland en Filip Dewinter, maar ook met politici van traditionele partijen zoals Yves Leterme, Jozias van Aartsen en Maxime Verhagen. 
Eigen volk is een fascinerende en verhalende kroniek van het Europese nationalistisch-populisme, waarin de persoonlijke verhalen van eigengereide politici de leidraad vormen. 

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 14-05-2019
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief