De vuurdoop

De Vuurdoop is de derde The Witcher-roman van Andrzej Sapkowski over hekser Geralt van Rivia. Zijn verhaal begon in de bundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid en ging daarna verder in Het Bloed van de Elfen en De Jaren van Verachting.

Geralt van Rivia is nog altijd herstellende van de verwondingen die hij opliep tijdens de coup van Thanedd. Maar hij is vastbesloten zijn zoektocht naar Ciri, de troonopvolgster van Cintra, zo snel mogelijk voort te zetten. Een woeste oorlog raast echter door de koninkrijken van het noorden, en bijna elke streek die hij en zijn bondgenoten doorkruisen staat in brand. Bovendien gaat het gerucht dat Ciri zich aan het hof van Nilfgaard bevindt, in voorbereiding op haar huwelijk met keizer Emhyr. Het lijkt onder zulke omstandigheden een onmogelijke missie om de prinses te redden…

Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de tovenaar Geralt is een internationale bestseller, waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in vijftien landen in vertaling. Sapkowski is winnaar van de David Gemmell Legend Award.

Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Verschijningsdatum 15-07-2015
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief