De vlieger

In De vlieger van Laetitia Colombani wordt het lot van een jonge Franse vrouw voorgoed vervlochten met dat van een Indiaas meisje.

Nadat haar leven een tragische wending heeft genomen besluit Léna, een jonge Franse vrouw, naar India te gaan, een plek waar ze samen met haar man heen had gewild. Dagelijks zwemt ze in de Indische Oceaan en ziet ze op het strand een meisje vliegeren. Door ingrijpen van dat meisje wordt Léna gered als ze op een ochtend door de zee wordt meegesleurd. Als ze het meisje, Lalita, wil bedanken, komt ze erachter dat ze wordt uitgebuit, nooit naar school is gegaan en zich verbergt achter een muur van stilte.

Léna trekt zich Lalita’s lot aan. Ze probeert te ontraadselen wat er is gebeurd terwijl ze haar leert lezen en schrijven. Zo begint een bijzonder avontuur vol hoop en woede, van wilskracht tegenover traditie, en gaat Léna’s wens in vervulling: met onderwijs kansarme kinderen een betere toekomst bieden.

De vlieger is een krachtig coming-of-ageverhaal en een schitterend portret van vrouwensolidariteit, met een sterke, universele boodschap.

Over De vlecht:

’Colombani slaagt erin je vanaf de eerste bladzijde beet te pakken en niet meer los te laten.’ – nrc handelsblad

Uitgeverij Ambo/Anthos B.V.

Verschijningsdatum 13-06-2022
U houdt misschien ook van