De sympathisant

dwarsligger 531 Viet Thanh Nguyen De sympathisant

Winnaar Pulitzer Prize

5 sterren ‘Een belangrijk boek. Nguyen grijpt in zijn met prijzen overladen roman over de Vietnamoorlog de lezer meedogenloos bij de keel.’ – de Volkskrant

5 sterren ‘Een onvergetelijk hoofdpersonage, een levendige vertelstem en vileine humor.’ – NRC Handelsblad

Het is april 1975 en in Saigon heerst chaos. Een generaal van het Zuid-Vietnamese leger is samen met zijn kapitein een lijst aan het opstellen van collega’s die een plaats krijgen op een van de laatste vluchten naar Amerika. Eenmaal in Los Angeles bespioneert de kapitein zijn landgenoten en brengt hij verslag uit aan zijn meerdere in de Vietcong. De sympathisant is het verhaal van deze dubbelspion, een man grootgebracht door een afwezige Franse vader en een arme Vietnamese moeder, een man die in Amerika ging studeren aan de universiteit, maar terugkeerde naar Vietnam om te vechten voor de communistische zaak.

Viet Thanh Nguyen is geboren in Vietnam en opgegroeid in de Verenigde Staten. Hij doceert Engelse en Amerikaanse Studies aan de Universiteit van Zuid-Californië. De sympathisant is alom geprezen en werd onder andere bekroond met de Pulitzer Prize, de Edgar Allan Poe Award en de Andrew Carnegie Medal for Excellence in Fiction.

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 22-05-2018
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief