De jongen die de tijd wilde stopzetten

Stefan Raatgever schreef een even grappig als pijnlijk vervolg op De jongen die van de klif sprong en zacht terechtkwam, zijn YA-debuut dat genomineerd was voor de Jonge Jury Debuutprijs 2023 en dat verfilmd wordt. In De jongen die de tijd wilde stopzetten probeert een eerstejaarsstudent na zijn coming-out zijn eigen weg te vinden, maar hoever gaat hij voor de liefde?

Alec denkt na zijn coming-out een onbezorgd leven binnen te stappen. Hij geniet van het studentenbestaan en gaat op dates, feest volop en studeert af en toe een beetje. Maar toch struggelt hij met zijn geaardheid. Waarom kan hij niet gewoon normaal zijn?
Dan komt hij zijn eerste liefde Björn weer tegen. In de maanden erna vertelt Björn stukje bij beetje zijn verhaal. Alec is onder de indruk van zijn kwetsbaarheid en schijnbare eerlijkheid. Hun band wordt sterker en Alec doet er alles aan om hun relatie te laten slagen. Maar Björn blijkt nog steeds vooral met zichzelf bezig. Wanneer Alec besluit dat hij niet verder wil met Björn, verklaart Björn hem de liefde. Is Alec sterk genoeg om nee te zeggen tegen de jongen die een nieuwe wereld voor hem heeft geopend, of heeft hij werkelijk zijn ware liefde gevonden?


Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij

Verschijningsdatum 21-01-2025
U houdt misschien ook van