De hef ziet alles

Rotterdam, het jaar 2000. Na een succesvolle carrière in het buitenland keert Ruurd terug naar het Katendrecht waar hij opgroeide. Als hij door ‘Zuid’, het centrum en langs de hoge Hefbrug zwerft, komen zijn herinneringen aan de zeelui, de hoeren en de havenwerkers weer tot leven.
Om in het reine te komen met zijn jeugd wil Ruurd contact zoeken met zijn ouders, die hij al jaren geleden uit het oog verloren is. Maar voordat daar een opening kan komen, dringen de herinneringen aan de pijnlijke breuk met zijn tweelingbroer Frans zich aan hem op. Er is geen andere uitweg meer: Ruurd zal het noodlottige conflict dat hem destijds van zijn huis en haard verdreef, onder ogen moeten zien. Hij wordt gedwongen de balans van zijn leven op te maken.
Tot zijn verrassing ervaart hij dat de rol die De Hef daarbij speelt groter is dan hij ooit voor mogelijk hield.

Een indringende roman over een levenslange zoektocht naar geborgenheid en erkenning.

Cees Pols (1953) is de eersteling van een schippersdochter en een uit Indië teruggekeerde dienstplichtig soldaat. Hij groeide op in een dorp langs de Hollandse IJssel. Hij publiceerde onder andere En het werd stil (2007) en het BCB-actieboek De tijd dat je zweeft (2010).

Opmerkingen, vragen of tips voor de auteur? Mail naar ceespols_enhetwerdstil@solcon.nl (alleen voor lezers!).

Uitgeverij VBK Media

Verschijningsdatum 02-04-2015
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief