De greppel

De greppel is de nieuwe Herman Koch, auteur van het Boekenweekgeschenk 2017. De feestelijke en gelimiteerde editie van De greppel (goud op snee + bedrukte schutbladen voor dezelfde prijs!) verschijnt 23 februari 2017. Wees er snel bij, want het gaat om een eenmalige druk.
Robert Walter, geliefd burgemeester van Amsterdam, vermoedt dat zijn vrouw vreemdgaat met een van zijn wethouders. En nog wel met die oerdegelijke wethouder die zich inzet voor het milieu. Niet veel later beweert een journaliste dat de burgemeester betrokken is geweest bij het toetakelen van een agent tijdens een Vietnam-betoging. Dan staat opeens zijn vierennegentigjarige vader op de stoep: hij en zijn vrouw willen samen euthanasie plegen.
De greppel laat zien hoe een ogenschijnlijk stabiele man in korte tijd steeds verder verstrikt dreigt te raken in zijn eigen angsten en vermoedens. Of ziet Robert Walter de dingen juist voor het eerst echt helder?
Herman Koch (1953) was bekend als televisiemaker (Jiskefet) en is inmiddels wereldberoemd geworden met Het diner. Die roman werd verkocht aan achtenveertig landen en stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. De Amerikaanse verfilming, The Dinner, gaat in 2017 in première. De greppel gaat over macht, jaloezie en is geestig en verontrustend: een onmiskenbare Herman Koch.

Uitgeverij Ambo/Anthos Uitgevers

Verschijningsdatum 23-02-2017
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief