Bruggen

Bruggen zijn iconen die een stad gezicht geven. Denk je aan San Francisco, dan denk je aan de Golden Gate Bridge. In Nederland is de skyline van Rotterdam ondenkbaar zonder de Erasmusbrug. Toch rijden, fietsen of wandelen we vaak over bruggen zonder erbij stil te staan hoe de brug werkt of wie schuil gaat achter de bouw ervan.

De auteur vertelt in dit boek welke technieken door de eeuwen heen wereldwijd zijn gebruikt bij de constructie van bruggen. Een brug kun je lezen als een boek. Daarbij vormen drie eisen de ‘hoofdstukken’: een stevige fundering, een sterke structuur en effectief gebruik. Elk hoofdstuk is onderverdeeld in ‘alinea’s, zinnen, woorden en letters’.

Een brug bezit een geheel eigen ‘grammatica’ die bestaat uit een unieke samenwerking tussen liggers, bogen, vakwerken en ophangingen. Het doorgronden van die grammatica, waarin Blockley de lezer begeleidt, geeft een bijzondere kijk op de esthetische, sociale en bouwkundige waarde van de ingenieuze structuren die mensen met elkaar in verbinding brengen.

Uitgeverij Veen Media

Verschijningsdatum 31-05-2016
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief