Agenda

Boekenbeurs: Tatiana de Rosnay over De familiereünie

Boekenbeurs/Antwerpen: Rood Podium
2 november
 15u

Sabine De Vos praat met Tatiana de Rosnay over haar onlangs verschenen roman De familiereünie. Tatiana de Rosnay is de auteur van Haar naam was Sarah, waarvan al meer dan anderhalf miljoen exemplaren werden verkocht in Vlaanderen en Nederland. Voor de roman Die laatste zomer ontving zij een Gouden Boek. In 2016 verscheen Manderley voor […]

Boekenbeurs: Workshops kinderyoga met Helen Purperhart

Boekenbeurs - Antwerpen: Atelier
2 november
 14u - 15u

Helen Purperhart is dé kinderyogadocente van Nederland en Vlaanderen. Vanuit haar twee grote passies spelen en yoga leidt zij haar succesvolle bedrijf ‘Jip en Jan’, van waaruit zij kinderyogadocenten, kindercoaches en yogateachers opleidt. Steeds meer kinderen ervaren druk en stress door school en hun sociale omgeving. Hierdoor kunnen ze slecht slapen, zijn druk, onzeker of […]

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Neerpelt
4 november
 10 tot 13u

In ‘Mazzel Tov’ schrijft Margot Vanderstraeten over haar ervaringen werkstudente in een Joods-orthodox gezin in Antwerpen. Vanderstraeten wordt geïnterviewd over haar werk en leven door Piet Cosemans.

Lezing Marinus van den Berg

Mechelen
8 november
 19 tot 21u

Op donderdag 8 november geeft Ten Have-auteur Marinus van den Berg een lezing over afscheid nemen, rouwen en steun bieden. Voor iedereen betrokken bij personen met dementie.

Suzanne Weusten over ‘Wij zijn slim’

Brussel
9 november
 12.30u tot 13.30u

In haar boek Wij zijn slim (Atlas Contact) onderzoekt Suzanne Weusten (psycholoog en publicist) de dwaalwegen van ons denken, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen.

Boekenbeurs: Nicci French signeert!

Boekenbeurs/Antwerpen: Veen Bosch & Keuning Uitgevers, hal 4, stand 401 en 402
10 november
 14u - 15.30u

Op 10 november signeert het bekende schrijversduo Nicci French jouw favoriete Frieda Klein thriller op de boekenbeurs. Kom zeker langs tussen 14:00 en 15:30 op onze stand in hal 4, 401 en 402.

Steven Pinker over ‘Verlichting nu’

Gent
10 november
 19u

Nacht van de Vrijdenker is een filosofisch festival dat toonaangevende denkers uit binnen- en buitenland samenbrengt rond vragen die ertoe doen. Dit jaar met Steven Pinker als absolute headliner.

Overlezen – met Lieve Joris

Turnhout
11 november
 10.30u

Lieve Joris vertelt over haar nieuwe boek, Terug naar Neerpelt, op zondag 11 november tijdens Overlezen in Turnhout.

Lieve Joris over ‘Terug naar Neerpelt’

Mol
20 november
 20.15u

Lieve Joris vertelt over haar nieuwe boek, Terug naar Neerpelt, op dinsdag 20 november tijdens Overlezen in Mol.

Ivo van Vulpen over ‘De melodie van de natuur’

Brussel
23 november
 12.30 tot 13.30u

In zijn veelgeprezen boek De melodie van de natuur (2018) neemt Van Vulpen ons mee in de zoektocht naar de kleinste bouwstenen van de natuur.

Literaire Living met Mark Van Tongele

Ardooie
24 november
 20u

De nieuwe editie van Literaire Living vindt plaats op zaterdag 24 november om 20u. Dit poëziefestival vindt opnieuw plaats in Cultuurkapel De Schaduw in Ardooie. Met onder meer Mark Van Tongele

Lezen op zondag – met Lieve Joris

Antwerpen
2 december
 11u

Lieve Joris vertelt over haar nieuwe boek, Terug naar Neerpelt, op zondag 2 december tijdens Lezen op Zondag.

Lezen op Zondag met Lieve Joris

Antwerpen
2 december
 11u

Op zondag 2 december vindt een nieuwe editie van Lezen op Zondag plaats in Antwerpen. Een van de ontbijtgasten is Lieve Joris, wier nieuwe roman Terug naar Neerpelt in september is verschenen bij Uitgeverij Atlas Contact.

Boekpresentatie: ‘Filosofie en fictie’ – Ann Van Sevenant

Gent
13 december
 19u

Op 13 december wordt het nieuwe boek van Ann Van Sevenant (Uitgeverij Klement) voorgesteld in Boekhandel Limerick. Wees welkom!

Afua Hirsch over ‘Waarom ras ertoe doet’

Brussel
21 januari
 20.30u

Afua Hirsch woont in het Verenigd Koninkrijk en is Britse. Haar huidskleur lokt echter voortdurend vragen uit over haar afkomst. In haar debuut ‘Waarom ras ertoe doet’ schrijft ze een subtiele persoonlijke geschiedenis – die tegelijk breder de geschiedenis van een land schetst.

Lieve Joris over haar nieuwste boek

Neerpelt
24 januari
 20.30u - 23.30u

Op donderdag 24 januari 2019 om 20u vertelt Lieve Joris in de bibliotheek van Neerpelt over haar nieuwe boek, waarin ze thuiskomt in het Vlaanderen van haar jeugd. Lieve Joris keert terug naar het huis aan het kanaal in het Vlaamse Neerpelt, waar zij opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen. Als kind […]

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Borsbeek
21 februari
 20u

Margot Vanderstraeten gaat in de bibliotheek van Borsbeek in gesprek over haar bestseller Mazzel tov.

Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief