Agenda

Sanne Huysmans: fictie en filosofie

Antwerpen
21 april
 16u tot 17.30u

Sanne Huysmans en Patricia Jozef debuteerden in 2017 met Rafelen en ‘Glorie’. Twee romans waarin filosofische gedachten en denkers soms impliciet, soms uitdrukkelijk het verhaal in sluipen.

Jo Claes signeert

Leuven
21 april
 15u - 17u

Misdaadauteur Jo Claes signeert zijn nieuwste boek ‘Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over’ in Standaard Boekhandel Leuven, Diestsestraat, op zaterdag 21 april vanaf 15u.

Charles Ducal signeert

Leuven
21 april
 15u - 16u

Op zaterdag 21 april signeert de eerste Dichter des Vaderlands Charles Ducal zijn eerste roman. Wees welkom in Standaard Boekhandel Leuven, Diestsestraat, vanaf 15u.

Boekpresentatie ‘Bloedvlag’ – Christian De Coninck

Brussel
21 april
 15u

Christian De Coninck en Uitgeverij Houtekiet nodigen u graag uit op de feestelijke presentatie van Bloedvlag op zaterdag 21 april om 15u in de Standaard Boekhandel, Muntplein 4, 1000 Brussel.

Joris Luyendijk over ‘Kunnen we praten’

Antwerpen
22 april
 10u

Joris Luyendijk is auteur van Kunnen we praten, een boekje voor iedereen die net als hij het vertrouwen in de traditionele politieke partijen voor een belangrijk deel of zelfs helemaal kwijt is. U bepaalt mee hoe het gesprek verloopt.

Slow Book Festival – Aya Sabi, Marieke Lucas Rijneveld, Ellen Verstrepen en Rob Van Essen

Leuven
22 april
 14u tot 16u

Op het festival in Leuven ontmoet je de auteur in levende lijve. In een klein groepje van max. 15 lezers ga je met hem/haar in gesprek over het boek. Net als vorig jaar kan je – indien je wil – twee sessies volgen.

Voorleestoer met Marian De Smet

Sint-Niklaas
23 april
 doorlopend

2018 wordt alweer een recordjaar voor de Voorleestoer in Sint-Niklaas! Maar liefst 1658 14-jarigen nemen deel! 53 auteurs, illustratoren, striptekenaars en vormgevers zullen op 23 april de jongeren verwennen met woord en beeld. Een van die auteurs is Marian De Smet. Zij is onder meer bekend van het boek Rotmoevie en De jongen die niet gaat […]

Boekpresentatie ‘De Jaren Zestig’ – Geert Buelens

Boekhandel De Groene Waterman
25 april
 20u00

Natuurlijk gaat een boek over de jaren zestig over The Beatles, Bob Dylan, Provo en de minirok. Maar om dit decennium te begrijpen zijn volgens Geert Buelens internationale kassuccessen als West Side Story en The Sound of Music minstens zo belangrijk. Daarnaast werpen artistieke en culturele ontwikkelingen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een verfrissend licht op deze […]

Signeersessie: Nicci French

Brugge
26 april
 14u tot 15u

In april verschijnt De dag van de doden, het laatste deel in de pittige Frieda Klein-reeks van Nicci French. Het schrijversduo komt op donderdag 26 april naar boekhandel De Reyghere in Brugge voor een signeersessie. Wees welkom!

Avond met Nicci French

Kortrijk
26 april
 20u tot 23u

In april verschijnt De dag van de doden, het laatste deel in de pittige Frieda Klein-reeks van Nicci French. Het schrijversduo komt op donderdag 26 april naar boekhandel Theoria voor een fijn gesprek en aanvullend een signeersessie. Ook kan de boekhandel een tiental fans gelukkig maken met een persoonlijke meet & greet. Meer nieuws volgt […]

Boekpresentatie ‘De Jaren Zestig’ – Geert Buelens

Leuven
26 april
 20u00

Vijftig jaar na Mei ’68 staan de jaren zestig weer volop in de belangstelling. Studentenprotesten, feminisme en zwart activisme schudden toen de boel op – en vandaag? M, Cinema Zed en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren grijpen de publicatie van het monumentale boek De jaren zestig. Een cultuurgeschiedenis van Geert Buelens aan om dieper te graven […]

Boekpresentatie ‘Zaken die je raken’ – Kaat Peeters

Gent
26 april
 17.30u - 19u

Kaat Peeters, directeur van de Sociale InnovatieFabriek, schreef een boek, samen met Nederlanders Willemijn Verloop en Mark Hillen (Social Enterprise NL). In een amusante, no-nonsense stijl beschrijven ze ondernemers uit Vlaanderen en Nederland die met hun bedrijf grote maatschappelijke vraagstukken aanpakken.

Boekpresentatie ‘Marx begrijpen’ – Walter Weyns

Filosofiehuis Het zoekend hert
5 mei
 14:00

Uitgeverij Houtekiet en Het zoekend hert nodigen u van harte uit op de boekpresentatie MARX BEGRIJPEN – EEN ACTUELE INSCHATTING VAN ZIJN DENKEN tijdens de ‘Karl-Marx-dag’ op zaterdag 5 mei 2018 van 14.00 tot 15.30 uur in filosofiehuis Het zoekend hert, Koninklijkelaan 43, 2600 Berchem. Welkom door Eddy Strauven, coördinator Het zoekend hert Inleiding door Els […]

Filosofie met Sanne Huysmans & Tomas Serrien

Berchem
6 mei
 14u tot 17u

Sanne Huysmans, Tomas Serrien en Patricia Jozef zitten klaar voor een wijsgerig tête à tête gesprek. Voor wie zo’n face-to-face dialoog al te intiem is: de auteurs lezen afwisselend voor uit eigen werk, respectievelijk Rafelen, Klank en ‘Glorie’.

Jo Claes signeert

Leuven
12 mei
 14u tot 16u

Op zaterdag 12 mei signeert auteurJo Claes zijn boek ‘Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over’ in Standaard Boekhandel Leuven Rector De Somerplein. Iedereen welkom!

Uitgelezen met Aya Sabi

Hasselt
24 mei
 20u

De beste en meest originele leestips verneem je nog altijd tijdens Uitgelezen. Vaste panelleden Jos Gysels, Anna Luyten en Fien Sabbe delen, in gesprek met enkele gasten, boekentips heet van de naald. Een van die gasten is Aya Sabi, die met Verkruimeld land een prachtig debuut schreef.

Boekpresentatie: 29 dingen en 1 afscheidszang – Geert van Istendael

Brussel
3 juni
 11u - 12.30u

Geert van Istendael presenteert op zondag 3 juni zijn nieuwe poëziebundel ‘Negentwintig dingen en één afscheidszang’ bij boekhandel Passa Porta in Brussel.

Meet the author: Rachel Kushner

Brussel
6 juni
 20u tot 21.30u

De Amerikaanse auteur Rachel Kusher komt naar Passa Porta! Ze zal er haar gloednieuwe roman Club Mars presenteren.

Meet the author: A.H.J. Dautzenberg

Brussel
15 juni
 20u tot 21.30u

Het enfant terrible van de Nederlandse letteren werd vijftig jaar en viert dat met twee publicaties: een bundel met zijn beste verhalen. Dautzenberg komt deze voorstellen bij Passa Porta.

Expo ‘Mazzel tov’ – Buren2018

Mechelen
19 februari

Buren 2018 is een fototentoonstelling door fotograaf Dan Zollmann en auteur Margot Vanderstraeten. In de zoektocht naar een cover voor haar boek ‘Mazzel Tov’ stootte Margot Vanderstraeten op het werk van Dan Zollmann. De Belgische fotograaf volgde jarenlang met zijn camera het leven van de chassidische joden in zijn woonplaats Antwerpen.

Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief