Agenda

Expo ‘Mazzel tov’ – Buren2018

Mechelen
19 februari

Buren 2018 is een fototentoonstelling door fotograaf Dan Zollmann en auteur Margot Vanderstraeten. In de zoektocht naar een cover voor haar boek ‘Mazzel Tov’ stootte Margot Vanderstraeten op het werk van Dan Zollmann. De Belgische fotograaf volgde jarenlang met zijn camera het leven van de chassidische joden in zijn woonplaats Antwerpen.

Lezen op Zondag: Sanne Huysmans

Antwerpen
9 september
 9u

De 45ste editie van Lezen op Zondag, met onder meer Houtekiet-auteur Sanne Huysmans.

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Mortsel
11 september
 14.15u

Margot Vanderstraeten vertelt over haar bestseller Mazzel tov in de bibliotheek van Mortsel.

De boeken van De Botton – Weg van liefde

Antwerpen
20 september
 19u tot 21.30u

Wat gebeurt er wanneer twee mensen verliefd worden? Wat houd de liefde in stand? En waarom gaat het vaak toch de mist in? Bibliotherapeut Silvie Moors zoekt samen met jou in Weg van Liefde van Alain de Botton. Zin om mee te doen? Dat kan! “Het huwelijk: een optimistische, grootmoedige en ongelooflijk sympathieke gok die […]

Boekpresentatie ‘Terug naar Neerpelt’ – Lieve Joris

Brussel
20 september
 20u tot 21.30u

Lieve Joris keert terug naar het huis aan het kanaal in het Vlaamse Neerpelt, waar zij opgroeide als middelste van een woelig gezin van negen. De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 20 september in boekhandel Passa Porta in Brussel.

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Haaltert
20 september

Op donderdag 20 september wordt Margot Vanderstraeten geïnterviewd door schrijver Frank Lemahieu, over haar bestseller ‘Mazzel tov’.

Woordzee met Mark van Tongele

Oostende
23 september
 Volgt later

Kom reizen & dwalen, in Pöezie & Verhalen van hier, daar en ver vandaan, van Oostende tot Ispahaan.   Met diverse dichters, zoals Mark van Tongele, auteur van De loeiende tier.

Poesia Divina met Mark van Tongele en Lotte Dodion

Heist-op-den-Berg
30 september
 17u

Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert samen met het Poëziecentrum en CC Zwaneberg de tweede editie van Poesia Divina. Negen dichters schrijven een nieuwe psalm uitgaande van het motto van Musica Divina: ‘Schaam je niet mens te zijn’. Met onder meer Mark van Tongele (De loeiende tier) en Lotte Dodion (Kanonnenvlees). Gratis toegang – inschrijven […]

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Willebroek
7 oktober
 10 tot 12u

Op zondagochtend 7 oktober staat Margot Vanderstraeten ons graag te woord over haar schrijven en leven in de bibliotheek van Willebroek. En daar hoort een lekker ontbijt bij.

Marja Vuijsje over Joke Smit

Brussel
9 oktober
 19.30u tot 21u

‘Mannen hebben het heerlijk, vrouwen hebben het rot.’ Met deze legendarische zin opende Joke Smit vijftig jaar geleden haar artikel Het onbehagen van de vrouw. Het was het startsein voor de tweede feministische golf.

Bibkwintet met Stefan Brijs

Hove
10 oktober
 20u

Atlas Contact-auteur Stefan Brijs is op woensdag 10 oktober te gast bij Bibkwintet, in de gemeentelijke bibliotheek van Hove.

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Harelbeke
11 oktober
 19.30u

Op donderdag 11 oktober wordt Margot Vanderstraeten geïnterviewd door Martine Cuyt, over haar bestseller ‘Mazzel tov’.

Boekpresentatie: ‘De rechtvaardigen’ – Jan Brokken

Antwerpen
11 oktober
 20u

De boekpresentatie van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken vindt plaats op donderdag 11 oktober in Bibliotheek Permeke in Antwerpen.

Luk Van Haute over Murakami

Merksem
17 oktober
 20.15u

Luk Van Haute, de Japanse vertaler van de Haruki Murakami-romans, geeft op woensdag 17 oktober een lezing in bibliotheek van Merksem.

Poëzie Rendez-Vous met Geert van Istendael

Gent
17 oktober
 12.30u tot 13.15u

Geert van Istendael is schrijver, vertaler, essayist en dichter. Negenentwintig dingen en één afscheidszang (Atlas Contact) is zijn nieuwste dichtbundel. Op woensdag 17 oktober is hij rond het middaguur te gast op de zolder van Poëziecentrum voor een intiem Poëzie Rendez-vous.

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Neerpelt
4 november
 10 tot 13u

In ‘Mazzel Tov’ schrijft Margot Vanderstraeten over haar ervaringen werkstudente in een Joods-orthodox gezin in Antwerpen. Vanderstraeten wordt geïnterviewd over haar werk en leven door Piet Cosemans.

Lezing Marinus van den Berg

Mechelen
8 november
 19 tot 21u

Op donderdag 8 november geeft Ten Have-auteur Marinus van den Berg een lezing over afscheid nemen, rouwen en steun bieden. Voor iedereen betrokken bij personen met dementie.

Suzanne Weusten over ‘Wij zijn slim’

Brussel
9 november
 12.30u tot 13.30u

In haar boek Wij zijn slim (Atlas Contact) onderzoekt Suzanne Weusten (psycholoog en publicist) de dwaalwegen van ons denken, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen.

Steven Pinker over ‘Verlichting nu’

Gent
10 november
 19u

Nacht van de Vrijdenker is een filosofisch festival dat toonaangevende denkers uit binnen- en buitenland samenbrengt rond vragen die ertoe doen. Dit jaar met Steven Pinker als absolute headliner.

Overlezen – met Lieve Joris

Turnhout
11 november
 10.30u

Lieve Joris vertelt over haar nieuwe boek, Terug naar Neerpelt, op zondag 11 november tijdens Overlezen in Turnhout.

Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief