Externet – Aya Sabi – Verkruimeld land

Wilsele
19 januari Vanaf 19.30u
gift

Aya Sabi is columniste voor MO*-magazine en studente biomedische wetenschappen aan Universiteit van Maastricht. Onlangs verscheen haar debuut ‘Verkruimeld land’.

Vorige zomer betoogde ze voor de vrije keuze van vrouwen om te dragen wat ze willen. De boerkini was niet het enige hete hangijzer waarbij Aya Sabi van zich liet horen. In februari van dit jaar kwam ze in een Twitter-storm terecht met Theo Francken. Er was ophef over de aanpassing van de vreemdelingenwet. Die nieuwe wet maakt het mogelijk niet-Belgen ‘die een gevaar vormen voor de samenleving’ het land uit te zetten, ook als ze hier geboren zijn of op jonge leeftijd hier zijn komen wonen. Op Twitter had Sabi een opmerkelijke conversatie hierover

met Theo Francken, N-VA-staatssecretaris voor Asiel en Migratie en bezieler van de nieuwe wet.

Wat is Externet?

Echte ontmoetingen met echte mensen. Gesprekken over politiek, de samenleving, verzet, solidariteit en een and

ere wereld. Eens per maand worden mensen uitgenodigd wiens mens- en wereldbeeld ons fascineert en van wie we kunnen leren.

Nadien is er tijd voor informele gedachtenwisseling.

Aan democratische prijs kan u er rustig iets drinken en achteraf nog wat aan de toog blijven hangen.

De toegang is gratis, maar toch vragen we u vriendelijk een vrije bijdrage te doneren bij de inkom van de zaal. Er zijn namelijk wat kosten bij het inrichten van dit evenement. We zouden het fijn vinden wil u deze kosten mee helpen dragen.

Tijd:
De deuren openen om 19.30u.

De locatie:
Scoutszolder Wilsele-dorp (Leuven)Te bereiken met eigen vervoer via de Natuurvriendenlaan.
Parking: in de omliggende straten. Er worden geen auto’s toegelaten op het terrein. Ook bereikbaar met openbaar vervoer (ongeveer tien munten verwijderd van het Station Leuven): bus 5 en 6. Halte Kapellelaan aan de Albert Wouterstraat.

Datum 19 januari
Tijd Vanaf 19.30u
Toegang
 gift
Adres Scoutszolder Wilsele
A. Woutersstraat 28
3012 Wilsele
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief