Boekvoorstelling Klank – Tomas Serrien

Het zoekend hert
7 december 20u - 22u
gratis
Boekpresentatie met Tomas Serrien en Mauro Pawlowski.

Muziek kan ontroeren, pijn verzachten of de dansbenen prikkelen. Maar wat ervaren we precies als we luisteren naar Chopin, Pink Floyd of Bob Dylan? Wat maakt onze beleving van muziek zo kenmerkend?

Tomas Serrien tracht in ‘Klank’ te achterhalen hoe we muziek gewaarworden. Hoewel muziek er in de eerste plaats is om naar te luisteren, legt de auteur uit waarom ook het denken en schrijven over muziek bijzonder zinvol kan zijn en neemt hij de lezer mee in een muzikale zoektocht vol diepzinnige overpeinzingen. Aan de hand van diverse muziekstukken, die gebundeld zijn in eenvoudig te beluisteren afspeellijsten, gaat hij op zoek naar antwoorden op verschillende vragen. Luistert de mens aandachtig genoeg? Wat is het verschil tussen muziek en geluid? Wat is de muzikale tijd? Hoe ervaren doven muziek? Wat is de rol van emoties bij het luisteren naar muziek? Kan muziek ook genezend werken?

————————–————————–————————–——–

PROGRAMMA:

Welkomstwoord: Eddy Strauven – Coördinator Het zoekend hert
Inleiding: Liesbet Depauw – uitgeverij Houtekiet
Feestrede door Mauro Pawlowski – Muzikant en tegenspreker van dienst.
Toelichting door Tomas Serrien – Auteur van Klank.
Gespreksronde, met inbreng van het publiek.
Boekonthulling, gevolgd door receptie met bubbels en knabbels

————————–————————–————————–——

Tomas Serrien (1992) is filosoof en muzikant. Hij studeerde wijsbegeerte aan de UGent. In 2015 won hij de Geert Grote Pen, een scriptieprijs die voor de beste Nederlandstalige masterproef in de wijsbegeerte. Zijn eindwerk vormde de inspiratiebron voor Klank. Via de onafhankelijke website Mirari (mirariproject.com) ontwikkelt hij een online platform voor vrije dialoog.

Mauro Pawlowski (1971) is zanger, muzikant, columnist, creatieve duizendpoot. Bekend van de rockgroepen Evil Superstars en dEUS, maar ook als soloartiest, studiomuzikant, songschrijver en muziekcolumnist voor Humo. Hij creëert theatermuziek, soundtracks en solo-improvisaties. In 2014 ontving hij de Vlaamse cultuurprijs voor Muziek voor zijn veelzijdigheid. Bij de Zamu Music Awards werd hij meermaals verkozen tot beste muzikant, in 2014 won hij de MIA voor beste muzikant.

De toegang is gratis, maar de plaatsen zijn uitzonderlijk schaars. Reserveren is verplicht via hetzoekendhert@gmail.com met vermelding van ‘reservering boekpresentatie Klank’. Reserveer enkel en alleen als je zeker weet dat je gaat komen.

Datum 7 december
Tijd 20u - 22u
Toegang
 gratis
Adres Het zoekend hert
Koninklijkelaan 43
2600 Berchem
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief