Digitaal minimalisme

Een groeiend aantal mensen maakt zich zorgen over de invloed van de computer en met name de smartphone op onze concentratie, sociale relaties en tevredenheid. Op z’n minst zien we dat ze ons enorm veel tijd kosten – tijd die niet aan andere zaken kan worden besteed.
In Digitaal minimalisme stelt Newport een bijzondere oplossing voor: een principe en een werkplan waarmee je je tijd online radicaal terugbrengt en je alleen nog richt op een selecte hoeveelheid activiteiten en doelen. Niet gewoon minderen, laat staan stoppen, maar zeer doelbewust gebruiken. Newport doet dit vanuit de overtuiging dat e-mail, sociale media en andere online tools zinvolle hulpmiddelen zijn. Deze hulpmiddelen mogen ons gedrag en onze dagindeling echter niet gaan beheersen.
Dit boek bestaat uit drie delen: een uitleg van de principes, een werkplan in 30 dagen en een set met handige tips en trucs van mensen die succesvol hun onlineverslaving wisten te doorbreken. Digitaal minimalisme is een onmisbare gids voor iedereen die het gevoel heeft dat zijn smartphonegebruik wel wat minder kan.

Uitgeverij Atlas-Contact

Verschijningsdatum 15-02-2019
U houdt misschien ook van
Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief