Stephen King

Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder ruim vijftig horror- en fantasyboeken. Alle titels werden wereldwijde bestsellers. In 2015 ontving King de prestigieuze National Medal of Arts (NEA) uit handen van president Barack Obama. De NEA’s worden elk jaar uitgereikt door het Witte Huis en de National Endowment for the Arts. Het is de hoogste onderscheiding die een kunstenaar kan krijgen voor zijn bijdrage aan de schone kunsten in de Verenigde Staten. In 2015 verschenen twee nieuwe boeken van Stephen King: De eerlijke vinder, het vervolg op Mr. Mercedes, en De bazaar van boze dromen, een bundel met 20 korte verhalen.Welke boeken van Stephen King heb jij al gelezen en welke moet je nog lezen? Zoek jouw favorieten op in deze Stephen King Leeswijzer en vind je volgende King!Foto: Shane Leonard
Bekijk hier de bibliografie

Onderstaande lijst vermeldt de romans, verhalenbundels, scenario's en de non-fiction.

  • Carrie (1983) / Carrie (1974)
  • Bezeten stad (1982, herz. 2003) / Salem's Lot (1975)
  • Razernij (1986) / Rage (1977) - verschenen onder het pseudoniem Richard Bachman 
  • De Shining (1983; nieuwe vertaling 2006) / The Shining (1977)
  • Satanskinderen (1985) / Nightshift (1978) - bevat de verhalen:
    • Jerusalem's Lot / Jerusalem's Lot
    • Ratten / Graveyard Shift
    • Doodtij / Night Surf
    • Ik ben de toegang / I Am the Doorway
    • De mangel / The Mangler
    • De boeman / The Boogeyman
    • Twee maal twee is vier / Gray Matter
    • Slagveld / Battleground
    • Trucks / Trucks (verfilmd als Maximum Overdrive)
    • Soms keren ze terug / Sometimes They Come Back
    • De rozige lente / Strawberry Spring
    • De richel / The Ledge (verfilmd als Cat's Eye)
    • Pastorale / The Lawnmower Man
    • Stop ermee B.V. / Quitters, Inc.
    • Ik weet wat je wilt / I Know What You Need
    • De Satanskinderen / Children of the Corn
    • De laatste laddersport / The Last Rung on the Ladder
    • Afspraak met Norma / The Man Who Loved Flowers
    • Een afzakkertje / One for the Road
    • De patiënte van kamer 312 / The Woman in the Room
  • De beproeving (1984) / The Stand (1978)
  • Dodelijk dilemma (1980) / The Dead Zone (1979)
  • De marathon (1986) / The Long Walk (1979) - verschenen onder het pseudoniem Richard Bachman
  • Ogen van vuur (1981) / Firestarter (1980)
  • Cujo (1982) / Cujo (1981)
  • Danse Macabre (1986) / Danse Macabre (1981) - non-fiction bij uitg. Loeb
  • Werk in uitvoering (1986) / Roadwork (1981) - verschenen onder het pseudoniem Richard Bachman
  • Creepshow (1983) / Creepshow (1982) - stripverhalen bij uitg. Loeb
  • Donkere Toren 1: De Scherpschutter (1988, herz. en uitgebreid 2003) / The Dark Tower 1: The Gunslinger (1982)
  • 4 Seizoenen (1984) / Different Seasons (1982) - bevat de verhalen:
    • De ontsnapping / Rita Hayworth and Shawshank Redemption
    • De leerling / Apt Pupil
    • Het lijk / The Body (verfilmd als Stand By Me)
    • De ademhalingsmethode / The Breathing Method
  • Vlucht naar de top (1986) / The Running Man (1982) - verschenen onder het pseudoniem Richard Bachman
  • Sleepwalkers (1982) - filmscript, nooit vertaald
  • Christine (1983) / Christine (1983)
  • Silver Bullet (1986) / Cycle of the Werewolf (1983)
  • Dodenwake (1984) / Pet Sematary (1983)
  • Ogen van de draak (1987) / The Eyes of the Dragon (1984, herz. 1987)
  • De Talisman (1985) / The Talisman (1984) - met Peter Straub
  • De Vervloeking (1985) / Thinner (1984) - bij uitg. A.W. Bruna, verschenen onder het pseudoniem Richard Bachman
  • 4 x Stephen King (1986) / The Bachman Books (1985) - bevat de romans:
    • Razernij / Rage
    • De marathon / The Long Walk
    • Werk in uitvoering / Roadwork
    • Vlucht naar de top / The Running Man
  • Duistere krachten (1986) / Skeleton Crew (1985) - bevat de verhalen:
    • Dichte mist / The Mist
    • Er zit daar een tijger / Here There Be Tygers
    • De aap / The Monkey
    • Kaïn stond tegen zijn broeder op / Cain Rose Up
    • Mevrouw Todd gaat binnendoor / Mrs. Todd's Shortcut
    • De Jaunt / The Jaunt
    • De schnabbel / The Wedding Gig
    • Paranoïde: Een bezwering / Paranoid: A Chant
    • Het vlot / The Raft
    • Duistere krachten / Word Processor of the Gods
    • De man die geen hand wilde geven / The Man Who Would Not Shake Hands
    • Strandleven / Beachworld
    • Het spiegelbeeld van de maaier / The Reaper's Image
    • Nona / Nona
    • Voor Owen / For Owen
    • Overleven / Survivor Type
    • De vrachtauto van oom Otto / Uncle Otto's Truck
    • Vroege bestellingen (Melkman 1) / Morning Deliveries (Milkman 1)
    • Zware wielen: Een vertelling rondom de wasserij (Melkman 2) / Big Wheels: A Tale of the Laundry Game (Milkman 2)
    • Grootma / Gramma
    • De ballade van de flexibele kogel / The Ballad of the Flexible Bullet
    • Het rak / The Reach
  • Het (1986) / It (1986)
  • Donkere Toren 2: Het Teken van Drie (1989) / The Dark Tower 2: The Drawing of the Three (1987)
  • Misery (1987) / Misery (1987)
  • De gloed (1988) / The Tommyknockers (1987)
  • King over Stephen King (1990) / Bare Bones (1988) - non-fiction
  • De duistere kant (1989) / The Dark Half (1989)
  • Tweeduister (1990) en Schemerwereld (1991) / Four Past Midnight (1990)
    Tweeduister bevat de verhalen:
    • De engelieren / The Langoliers
    • Het geheime raam / Secret Window, Secret Garden

    Schemerwereld bevat de verhalen:

    • De man met het litteken / The Library Policeman
    • Spookfoto's / The Sun Dog
  • Donkere Toren 3: Het Verloren Rijk (1992 herz. en uitgebreid 2003) / The Dark Tower 3: The Waste Lands (1991)
  • De NoodZaak (1992) / Needful Things(1991)
  • De Spelbreker (1992) / Gerald's Game (1992)
  • Dolores Claiborne (1993) / Dolores Claiborne (1992)
  • Nachtmerries en Droomlandschappen (1993) / Nightmares & Dreamscapes (1993)
    Nachtmerries bevat de verhalen:
    • Dolan's Cadillac / Dolan's Cadillac
    • Weg met die rotzooi / The End of the Whole Mess
    • Wees geduldig met kinderen / Suffer the Little Children
    • De spookvlieger / The Night Flyer
    • Papsie / Popsy
    • Het laat je niet los / It Grows on You
    • Klappertanden / Chattery Teeth
    • Opdracht / Dedication
    • De bewegende vinger / The Moving Finger
    • Sneakers / Sneakers
    • De sterren van de hemel / You Know They Got a Hell of a Band
    • Thuisbevalling / Home Delivery

    Droomlandschappen bevat de verhalen:

    • Regentijd / Rainy Season
    • Mijn prachtige paard / My Pretty Pony
    • Hallo, met wie spreekt u? / Sorry, Right Number
    • Het Volk van Tien Uur 's Ochtends / The Ten O'Clock People
    • Crouch End / Crouch End
    • Het huis aan Maple Street / The House on Maple Street
    • Het vijfde kwart / The Fifth Quarter
    • De zaak van de doctor / The Doctor's Case
    • Umney's laatste zaak / Umney's Last Case
    • Kop omlaag! / Head Down
    • Augustus in Brooklyn / Brooklyn August
    • De bedelaar en de diamant / The Beggar and the Diamond
  • Midlife Confidential (1994) / Midlife Confidential (1994) - non-fiction, met anderen
  • Insomnia (1994) / Insomnia (1994)
  • Rosie (1995) / Rose Madder (1995)
  • De groene mijl (1996) / The Green Mile (1996)
  • Desperation (1996) / Desperation (1996)
  • De regelaars (1996) / The Regulators (1996) - verschenen onder het pseudoniem Richard Bachman
  • Donkere Toren 4: Tovenaarsglas (1997) / The Dark Tower 4: Wizard and Glass (1997)
  • Vel over been (1998) / Bag of Bones (1998)
  • De storm van de eeuw (1999) / Storm Of The Century (1999) - filmscenario
  • Het meisje dat hield van Tom Gordon (1999) / The Girl Who Loved Tom Gordon (1999)
  • Harten in Atlantis (1999) / Hearts in Atlantis (1999) - bevat de verhalen:
    • Lage mannen in gele jassen / Low Men In Yellow Coats
    • Harten in Atlantis / Hearts in Atlantis
    • Blinde Willie / Blind Willy
    • Waarom we in Vietnam waren / Why We Were in Vietnam
  • Over leven en schrijven (2000) / On Writing (2000) - non-fiction
  • Achtbaan (2001) / Riding the Bullet (2000)
  • Dromenvanger (2001) / Dreamcatcher (2001)
  • Zwart Huis (2001) / Black House (2001) - met Peter Straub, zelfstandig leesbaar vervolg op De Talisman
  • Het geheim van de Buick (2002) / From A Buick 8 (2002)
  • Alles is Eventueel (2002) / Everything is Eventual (2002) - bevat de verhalen:
    • Sectiekamer Vier / Autopsy Room Four
    • De man in het zwarte pak / The Man in the Black Suit
    • Al wat je bemint, zal worden weggevoerd / All That You Love Will Be Carried Away
    • De dood van Jack Hamilton / The Death of Jack Hamilton
    • In de doodskamer / In the Deathroom
    • De kleine zusters van Eluria / The Little Sisters of Eluria
    • Alles is eventueel / Everything is Eventual
    • L.T.'s theorie over huisdieren / L.T.'s Theory of Pets
    • Het wegvirus rijdt naar het noorden / The Road Virus Heads North
    • Lunch in het Gotham Café / Lunch at the Gotham Cafe
    • Dat gevoel waarvan je alleen in het Frans kunt zeggen wat het is / The Feeling, You Can Only Say What It Is In French
    • 1408 / 1408
    • Achtbaan / Riding the Bullet
    • Gelukvogel / Luckey Quarter
  • Donkere Toren 5: Wolven van de Calla (2003) / The Dark Tower 5: Wolves of the Calla (2003)
  • Donkere Toren 6: Een lied voor Susannah (2004) / The Dark Tower 6: A Song of Susannah (2004)
  • Donkere Toren 7: De Donkere Toren (2005) / The Dark Tower 7: The Dark Tower (2004)
  • De Colorado Kid (2005) / The Colorado Kid (2005)
  • Mobiel (2006) / Cell (2005)
  • Lisey's verhaal (2006) / Lisey's Story (2006)
  • De ontvoering (2007) / Blaze (2007) - verschenen onder het pseudoniem Richard Bachman
  • Dichte Mist (2001, filmeditie 2008) / The Mist, uit Skeleton Crew (1985)
  • Duma (2008) / Duma Key (2008)
  • De Vervloeking (2008) / Thinner (1984) - nieuwe editie bij Luitingh-Sijthoff
  • Na zonsondergang (2008) /  Just past sunset (2008) - bevat de verhalen:
    • Willa (Willa)
    • Het hardloopmeisje (The Gingerbread Girl)
    • Harveys droom (Harvey's Dream)
    • Parkeerterrein (Rest Stop)
    • Vet goed (Stationary Bike)
    • De dingen die ze achterlieten (The Things They Left Behind)
    • De middag van de diploma-uitreiking (Graduation Afternoon)
    • N. (N.)
    • De hellekat (The Cat from Hell) - verfilmd in 'Tales from the Darkside'
    • De New York Times met korting (The New York Times at Special Bargain Rates)
    • Stom (Mute)
    • Ayana (Ayana)
    • In de klem (A Very Tight Place)
  • King Goes to the Movies (2009) /  King Goes to the Movies (2009) 
  • Gevangen (2009) /  Under the Dome (2009) 
  • Aardedonker, zonder sterren (2010) /  Full Dark, No Stars (2010) - bevat de verhalen:
    • 1922 (1922)
    • Grote Trucker (Big Driver)
    • De verlenging (Fair Extension)
    • Een goed huwelijk (A Good Marriage)
  • Eenmalige zonde (2011) / Blockade Billy (2010)
  • 22-11-1963 (2011) / 11/22/63 (2011)
  • Donkere toren: De wind door het sleutelgat (2012) / The Dark Tower: The Wind Through the Keyhole (2012)
  • Het hoge gras (2013) / In the Tall Grass (2012)
  • Hoogste versnelling (2013) / Full Throttle (2009)
  • Joyland (2013) / Joyland (2013)
  • Dr. Sleep (2013) / Doctor Sleep (2013)
  • Mr. Mercedes (2014) / Mr. Mercedes (2014)
  • Revival (2014) / Revival (2014)
  • De eerlijke vinder (2015) / Finders Keepers (2015)
  • De bazaar van boze dromen (2015) / The Bazaar of Bad Dreams (2015) - bevat de verhalen:
    • Mijl 81 (Mile 81)
    • Premium Harmony (Premium Harmony)
    • Batman en Robin hebben een aanvaring (Batman and Robin Have an Altercation)
    • Het duin (The Dune)
    • Rotjoch (Bad Little Kid)
    • Een sterfgeval (A Death)
    • De beenderkerk (The Bone Church)
    • Moraal (Morality)
    • Leven na de dood (Afterlife)
    • Ur (Ur)
    • Herman Wouk leeft nog (Herman Wouk Is Still Alive)
    • Niet helemaal lekker (Under the Weather)
    • Blockade Billy (Blockade Billy)
    • Mister Yummy (Mister Yummy)
    • Tommy (Tommy)
    • De kleine groene god van ondraaglijk lijden (The Little Green God of Agony)
    • Die bus is een andere wereld (That Bus Is Another World)
    • Necrologieën (Obits)
    • Dronken vuurwerk (Drunken Fireworks)
    • Zomeronweer (Summer Thunder)
  • Wisseling van de wacht (2016) End of Watch (2016)


Blijf op de hoogte

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten