Agenda

Expo Hugo Claus – lezing Marieke Lucas Rijneveld

Brussel
19 maart
 20u - 22u

In het gedicht van Marieke Lucas Rijneveld treft de liefhebber van Claus enkele oude getrouwen aan. De moeder, de zusters en de zee gaan hier een vervreemdend verbond aan dat de lezer niet in de koude kleren gaat zitten.

Uitgelezen: Marieke Lucas Rijneveld

Gent
20 maart
 22u - 22u

Een mensenleven is voor de gemiddelde lezer ongeveer net lang genoeg om zo’n 3500 boeken te lezen. Dat klinkt veel, maar dat is het eigenlijk niet. Elk jaar verschijnen er wereldwijd zo’n één miljoen boeken: een gigantische hoeveelheid lectuur om op je eentje te doorploegen. Gelukkig is er hulp: het welbekende boekenprogramma Uitgelezen wijst je […]

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Haasdonk
20 maart
 19.30u

Het boek ‘Mazzel tov’ waarin auteur en journaliste Margot Vanderstraeten schrijft over haar leven als werkstudente bij een Antwerpse orthodox-joodse familie, vormt het uitgangspunt van een rondetafelgesprek waarin de auteur, professor Ludo Abicht en anderen een boeiende inkijk bieden in de voor velen onbekende wereld van de joodse gemeenschap, hier en elders.

Boekpresentatie ‘Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over’ – Jo Claes

Leuven
23 maart
 20u

Jo Claes en Uitgeverij Houtekiet nodigen u van harte uit op de feestelijke presentatie van de nieuwe Thomas Berg ‘Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over’.

Joost Devriesere over ‘Pest’

Diest
24 maart
 14.30u - 17u

Joost Devriesere stelt zijn boek ‘Pest’ voor. Hij en auteur Lenny Peeters beantwoorden al jullie vragen.

Lezing ‘Kunnen we praten’ – Joris Luyendijk

Antwerpen
25 maart
 11u

Niemand zag dit aankomen: Trump in het Witte Huis of het Brits vertrek uit de EU. Ook Joris Luyendijk niet. In het project ‘Kunnen we praten’ breekt hij met zijn eigen comfortabele wereldbeeld.

Margot Vanderstraeten over Mazzel tov

Menen
25 maart
 11u - 12.30u

Margot Vanderstraeten wordt geïnterviewd door Koenraad Goudeseune, over haar bestseller Mazzel tov.  

Boekpresentatie ‘Kroniek van een verzonnen leven’ – Charles Ducal

Leuven
29 maart
 19.30u

Op 27 maart verschijnt ‘Kroniek van een verzonnen leven’, het romandebuut van de eerste Dichter des Vaderlands Charles Ducal. Wees welkom op de boekpresentatie op donderdag 29 maart.

Joost Devriesere over ‘Pest’

Antwerpen
31 maart
 16u

Joost Devriesere stelt zijn boek ‘Pest’ voor. Hij en auteur Lenny Peeters beantwoorden al jullie vragen.

Lezing ‘Wie Weet’ – Jannah Loontjens

Leuven
31 maart
 16u

Jannah Loontjens zal naar aanleiding van haar boek een lezing geven tijdens het Feest van de Filosofie. Over dit belang van de verbeelding; hoe we ons in de ander kunnen inleven en welke rol literatuur daarin speelt.

Joost Devriesere over ‘Pest’

Mechelen
31 maart
 11u

Joost Devriesere stelt zijn boek ‘Pest’ voor. Hij en auteur Lenny Peeters beantwoorden al jullie vragen.

Boekpresentatie ‘Bluf’ – Guy Prieels

Gent
15 april
 11u

Uitgeverij Houtekiet en Guy Prieels nodigen u graag uit op de feestelijke boekpresentatie van ‘Bluf’.

De boeken van De Botton – De troost van de filosofie

Antwerpen
18 april
 19u - 21.30u

Wat maakt het werk van Alain de Botton zo aantrekkelijk? Op 18 april ga je in deze nieuwe reeks met bibliotherapeut Silvie Moors aan de slag en haal je de beste ideeën uit De Troost van de Filosofie.

Boekpresentatie ‘Bloedvlag’ – Christian De Coninck

Brussel
21 april
 15u

Christian De Coninck en Uitgeverij Houtekiet nodigen u graag uit op de feestelijke presentatie van Bloedvlag op zaterdag 21 april om 15u in de Standaard Boekhandel, Muntplein 4, 1000 Brussel.

Jo Claes signeert

Leuven
21 april
 15u - 17u

Misdaadauteur Jo Claes signeert zijn nieuwste boek ‘Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over’ in Standaard Boekhandel Leuven, Diestsestraat, op zaterdag 21 april vanaf 15u.

Charles Ducal signeert

Leuven
21 april
 15u - 16u

Op zaterdag 21 april signeert de eerste Dichter des Vaderlands Charles Ducal zijn eerste roman. Wees welkom in Standaard Boekhandel Leuven, Diestsestraat, vanaf 15u.

Slow Book Festival – Aya Sabi, Marieke Lucas Rijneveld, Ellen Verstrepen en Rob Van Essen

Leuven
22 april
 14u tot 16u

Op het festival in Leuven ontmoet je de auteur in levende lijve. In een klein groepje van max. 15 lezers ga je met hem/haar in gesprek over het boek. Net als vorig jaar kan je – indien je wil – twee sessies volgen.

Jo Claes signeert

Leuven
12 mei
 14u tot 16u

Op zaterdag 12 mei signeert auteurJo Claes zijn boek ‘Want alles gaat voorbij, maar niets gaat over’ in Standaard Boekhandel Leuven Rector De Somerplein. Iedereen welkom!

Expo ‘Mazzel tov’ – Buren2018

Mechelen
19 februari

Buren 2018 is een fototentoonstelling door fotograaf Dan Zollmann en auteur Margot Vanderstraeten. In de zoektocht naar een cover voor haar boek ‘Mazzel Tov’ stootte Margot Vanderstraeten op het werk van Dan Zollmann. De Belgische fotograaf volgde jarenlang met zijn camera het leven van de chassidische joden in zijn woonplaats Antwerpen.

De boeken van De Botton – Weg van liefde

Antwerpen
20 september
 19u tot 21.30u

Wat gebeurt er wanneer twee mensen verliefd worden? Wat houd de liefde in stand? En waarom gaat het vaak toch de mist in? Bibliotherapeut Silvie Moors zoekt samen met jou in Weg van Liefde van Alain de Botton. Zin om mee te doen? Dat kan! “Het huwelijk: een optimistische, grootmoedige en ongelooflijk sympathieke gok die […]

Blijf op de hoogte