Agenda

Boekpresentatie ‘Oorlogsstudenten’ – Joris van Parys

Gent
27 september
 20u

Joris van Parys presenteert zijn nieuwste boek ‘Oorlogsstudenten’ – Uitgeverij Houtekiet.

Boekpresentatie Jo Claes – Het kaïnsteken

Leuven
28 september
 20u

Boekpresentatie van de nieuwste misdaadroman van Jo Claes. Een spannend en mysterieus verhaal dat zich afspeelt in het Zuiderse Toscane.

Poesia Divina met Mark van Tongele en Lotte Dodion

Heist-op-den-Berg
30 september
 17u

Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert samen met het Poëziecentrum en CC Zwaneberg de tweede editie van Poesia Divina. Negen dichters schrijven een nieuwe psalm uitgaande van het motto van Musica Divina: ‘Schaam je niet mens te zijn’. Met onder meer Mark van Tongele (De loeiende tier) en Lotte Dodion (Kanonnenvlees). Gratis toegang – inschrijven […]

Het Betere Boek: Laetitia Colombani

6 oktober
 13.30u tot 14.15u

Actrice Laetitia Colombani praat over haar debuut ’De vlecht’, dat in Frankrijk een bestseller werd. Drie vrouwen, drie continenten, één verlangen naar vrijheid. Een ontroerende roman over hoop en samenhorigheid. Laetitia Colombani is scenarioschrijver, producent en actrice. Ze schreef en produceerde twee speelfilms. Daarnaast schreef ze voor het theater. “De vlecht” is haar debuutroman, die […]

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Willebroek
7 oktober
 10 tot 12u

Op zondagochtend 7 oktober staat Margot Vanderstraeten ons graag te woord over haar schrijven en leven in de bibliotheek van Willebroek. En daar hoort een lekker ontbijt bij.

Jonas Jonasson in Sint-Jacobskerk

Gent
9 oktober
 20u

Ontmoet Jonas Jonasson op een unieke locatie in Gent, de Sint-Jacobskerk. Jonasson schreef de besteller ‘De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden’. Het boek is het vervolg op het succesvolle ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’, waarvan in Vlaanderen en Nederland vierhonderdduizend exemplaren werden verkocht. Tickets via vooruit.be.

Marja Vuijsje over Joke Smit

Brussel
9 oktober
 19.30u tot 21u

‘Mannen hebben het heerlijk, vrouwen hebben het rot.’ Met deze legendarische zin opende Joke Smit vijftig jaar geleden haar artikel Het onbehagen van de vrouw. Het was het startsein voor de tweede feministische golf.

Boekpresentatie: ‘Reis naar mijn vader’ – Roel Richelieu Van Londersele

Gent
10 oktober
 20u

Boekpresentatie van het nieuwe boek van Roel Richelieu Van Londersele: ‘Reis naar mijn vader’ – Uitgeverij Houtekiet.

Jonas Jonasson signeert in Brugge

De Reyghere boekhandel
10 oktober
 10.00u

Jonas Jonasson komt naar België en signeert op 10 oktober bij boekhandel De Reyghere in Brugge. Een unieke gelegenheid die u niet mag missen!

Bibkwintet met Stefan Brijs

Hove
10 oktober
 20u

Atlas Contact-auteur Stefan Brijs is op woensdag 10 oktober te gast bij Bibkwintet, in de gemeentelijke bibliotheek van Hove.

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Harelbeke
11 oktober
 19.30u

Op donderdag 11 oktober wordt Margot Vanderstraeten geïnterviewd door Martine Cuyt, over haar bestseller ‘Mazzel tov’.

Boekpresentatie: ‘De rechtvaardigen’ – Jan Brokken

Antwerpen
11 oktober
 20u

De boekpresentatie van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken vindt plaats op donderdag 11 oktober in Bibliotheek Permeke in Antwerpen.

Luk Van Haute over Murakami

Merksem
17 oktober
 20.15u

Luk Van Haute, de Japanse vertaler van de Haruki Murakami-romans, geeft op woensdag 17 oktober een lezing in bibliotheek van Merksem.

Poëzie Rendez-Vous met Geert van Istendael

Gent
17 oktober
 12.30u tot 13.15u

Geert van Istendael is schrijver, vertaler, essayist en dichter. Negenentwintig dingen en één afscheidszang (Atlas Contact) is zijn nieuwste dichtbundel. Op woensdag 17 oktober is hij rond het middaguur te gast op de zolder van Poëziecentrum voor een intiem Poëzie Rendez-vous.

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Neerpelt
4 november
 10 tot 13u

In ‘Mazzel Tov’ schrijft Margot Vanderstraeten over haar ervaringen werkstudente in een Joods-orthodox gezin in Antwerpen. Vanderstraeten wordt geïnterviewd over haar werk en leven door Piet Cosemans.

Lezing Marinus van den Berg

Mechelen
8 november
 19 tot 21u

Op donderdag 8 november geeft Ten Have-auteur Marinus van den Berg een lezing over afscheid nemen, rouwen en steun bieden. Voor iedereen betrokken bij personen met dementie.

Suzanne Weusten over ‘Wij zijn slim’

Brussel
9 november
 12.30u tot 13.30u

In haar boek Wij zijn slim (Atlas Contact) onderzoekt Suzanne Weusten (psycholoog en publicist) de dwaalwegen van ons denken, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen.

Steven Pinker over ‘Verlichting nu’

Gent
10 november
 19u

Nacht van de Vrijdenker is een filosofisch festival dat toonaangevende denkers uit binnen- en buitenland samenbrengt rond vragen die ertoe doen. Dit jaar met Steven Pinker als absolute headliner.

Overlezen – met Lieve Joris

Turnhout
11 november
 10.30u

Lieve Joris vertelt over haar nieuwe boek, Terug naar Neerpelt, op zondag 11 november tijdens Overlezen in Turnhout.

Lieve Joris over ‘Terug naar Neerpelt’

Mol
20 november
 20.15u

Lieve Joris vertelt over haar nieuwe boek, Terug naar Neerpelt, op dinsdag 20 november tijdens Overlezen in Mol.

Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief