Agenda

De kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Brussel
29 juni
 12.30u - 13.30u

Bestaat er zoiets als de Nederlandse keuken? Veel Vlamingen associëren Nederland nu niet direct met culinaire verfijning. Frikandellen, pannenkoeken en stamppot met worst en jus. En dan hebben we het wel zo´n beetje gehad. Maar is dat terecht? In een Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat culinair vertaler en auteur Jacques Meerman zien hoe […]

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Gent
13 juli
 20u tot 22u

Liesbeth Van Impe (co-hoofdredactrice van Het Nieuwsblad en chef politiek) interviewt auteur Margot Vanderstraeten over haar bestseller boek Mazzel tov en nog veel meer.

Expo ‘Mazzel tov’ – Buren2018

Mechelen
19 februari

Buren 2018 is een fototentoonstelling door fotograaf Dan Zollmann en auteur Margot Vanderstraeten. In de zoektocht naar een cover voor haar boek ‘Mazzel Tov’ stootte Margot Vanderstraeten op het werk van Dan Zollmann. De Belgische fotograaf volgde jarenlang met zijn camera het leven van de chassidische joden in zijn woonplaats Antwerpen.

De boeken van De Botton – Weg van liefde

Antwerpen
20 september
 19u tot 21.30u

Wat gebeurt er wanneer twee mensen verliefd worden? Wat houd de liefde in stand? En waarom gaat het vaak toch de mist in? Bibliotherapeut Silvie Moors zoekt samen met jou in Weg van Liefde van Alain de Botton. Zin om mee te doen? Dat kan! “Het huwelijk: een optimistische, grootmoedige en ongelooflijk sympathieke gok die […]

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Haaltert
20 september

Op donderdag 20 september wordt Margot Vanderstraeten geïnterviewd door schrijver Frank Lemahieu, over haar bestseller ‘Mazzel tov’.

Bibkwintet met Stefan Brijs

Hove
10 oktober
 20u

Atlas Contact-auteur Stefan Brijs is op woensdag 10 oktober te gast bij Bibkwintet, in de gemeentelijke bibliotheek van Hove.

Margot Vanderstraeten over ‘Mazzel tov’

Harelbeke
11 oktober
 19.30u

Op donderdag 11 oktober wordt Margot Vanderstraeten geïnterviewd door Martine Cuyt, over haar bestseller ‘Mazzel tov’.

Luk Van Haute over Murakami

Merksem
17 oktober
 20.15u

Luk Van Haute, de Japanse vertaler van de Haruki Murakami-romans, geeft op woensdag 17 oktober een lezing in bibliotheek van Merksem.

Suzanne Weusten over ‘Wij zijn slim’

Brussel
9 november
 12.30u tot 13.30u

In haar boek Wij zijn slim (Atlas Contact) onderzoekt Suzanne Weusten (psycholoog en publicist) de dwaalwegen van ons denken, variërend van kleine onschuldige versprekingen en geheugenfoutjes tot grote misgrepen met catastrofale gevolgen.

Steven Pinker over ‘Verlichting nu’

Gent
10 november
 19u

Nacht van de Vrijdenker is een filosofisch festival dat toonaangevende denkers uit binnen- en buitenland samenbrengt rond vragen die ertoe doen. Dit jaar met Steven Pinker als absolute headliner, samen met meer dan dertig sprekers in een bomvol programma dat niemand onberoerd zal laten. Pinker stelt er zijn nieuwste boek voor: Enlightenment Now: The Case for […]

Afua Hirsch over ‘Waarom ras ertoe doet’

Brussel
21 januari
 20.30u

Afua Hirsch woont in het Verenigd Koninkrijk en is Britse. Haar huidskleur lokt echter voortdurend vragen uit over haar afkomst. In haar debuut ‘Waarom ras ertoe doet’ schrijft ze een subtiele persoonlijke geschiedenis – die tegelijk breder de geschiedenis van een land schetst.

Lieve Joris over haar nieuwste boek

Neerpelt
24 januari
 20u

Op donderdag 24 januari 2019 om 20u vertelt Lieve Joris in de bibliotheek van Neerpelt over haar nieuwe boek, waarin ze thuiskomt in het Vlaanderen van haar jeugd. Meer informatie volgt.

Blijf op de hoogte

Hier kan u zich inschrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief