40 Dagen Zonder Vlees – Deliciously Ella zorgt voor inspiratie

40 Dagen Zonder Vlees – Deliciously Ella zorgt voor inspiratie

40 Dagen Zonder Vlees – Deliciously Ella zorgt voor inspiratie

Vandaag, 1 maart, start de campagne 40 Dagen Zonder Vlees, een bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Als jij ook meedoet aan de oproep om bewust minder vlees en vis te eten dan hebben we voor jou een heerlijk recept uit Deliciously Ella – Elke Dag van Ella Mills.

Ella Mills kreeg in 2011 plots een zeldzame ziekte. Omdat medicijnen niet hielpen, ging zij plantaardig eten. Na een paar maanden voelde zij zich een stuk beter. Sindsdien ontwikkelt ze recepten, die ze deelt met ongelooflijk veel volgers. Inmiddels runt Ella haar eigen food café: The Mae Deli in Londen.

Paprika’s gevuld met champignons

Ella Mills: “Ik had het nooit zo op gevulde paprika’s, het is het stereotiepe saaie vegetariërsvoedsel, maar de laatste tijd heb ik er veel mee geëxperimenteerd en nu realiseer ik me dat dit juist een fantastisch, simpel eenpersoonsgerecht is.  Dat ik ze al die tijd heb uitgesloten! Dit recept zonder gedoe geeft je een volle maag met minimale moeite. Ik serveer de paprika’s graag op een bedje van in knoflook gebakken spinazie of wat rucola, omdat dat zo mooi bij elkaar kleurt.”

Ingrediënten voor 1 persoon

1 rode paprika

olijfolie

15 g pijnboompitten

2 tenen knoflook, geperst

6 kastanjechampignons, grof gesneden

zout en peper

sap van 1/2 limoen

1 tl tahin

 

 

Verwarm de oven voor op 180° C (heteluchtoven 160° C)

Halveer de paprika. Verwijder het middelste deel met zaden. Leg de helften op een bakplaat, besprenkel ze met olie en bak ze 10 minuten.

Zet ondertussen een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin worden en er wat vet vrijkomt. Doe ze in een kom.

Giet wat olie in dezelfde pan en voeg de knoflook, champignons en wat zout en peper toe. Bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze lekker zacht zijn.

Meng de champignons als ze klaar zijn met de pijnboompitten, het limoensap en de tahin en breng op smaak met zout en peper.

Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met de champignons.

Doe ze dan terug in de over en bak ze nog 15 minuten.

SMAKELIJK!

Terug naar overzicht

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten